Primul meci din cea de a doua fază a play-out-ului SuperLigii Naţionale de rugby le-a opus pe CSM Bucureşti şi Universitatea Cluj.

Ardelenii s-au impus cu scorul de 30-28 la capătul unui meci extrem de interesant, cu multe răsturnări de scor şi un joc ce a făcut deliciul spectatorilor.

Ionuţ Dimofte a fost jucătorul care a făcut încă o dată diferenţa. Mai întâi a fructificat o lovitură de pedeapsă, pentru ca mai apoi să trimită un balon de urmărire, transformat în eseu de McGrath.

Minute bune echipa gazdă nu a reuşit să depăşească trupa antrenată de Cantor şi Teodorescu. Abia în a doua jumătate a prime reprize cei de la Olimpia au reuşit să pună primele puncte pe tabela de marcaj.

Două lovituri de pedeapsă şi un eseu transformat le-au asigurat bucureştenilor un avantaj minim la pauză, 13-11, după ce Ionuţ Dimofte a mai punctat odată pentru Universitatea din dropgol.

La reluare tot gazdele au fost mai periculoase şi au punctat repede prin Ispir, încercarea fiind transformată de Stătulescu.

La 20-11 pentru CSM, universitarii au strâns rândurile şi au trecut la conducerea jocului. Au urmat două eseuri pentru ardeleni, unul dintre ele transformat de Dimofte.

Finalul de meci a fost pe muchie de cuţit, ambele echipe încercând să înscrie. Cei care au culcat balonul în terenul de ţintă au fost tot rugby-ştii de la ”U”, prin Murgoci, iar Ionuţ Mazăre a transfomat şi a adus al doilea succes stagional pentru Universitatea, scor final 30-28.

Paul Panait