Distribuie articolul

„U” Cluj s-a calificat în optimile Cupei României, după ce a învins cu scorul de 6-5, după executarea loviturilo de departajare, pe FC Bihor.

La capătul celor 90 de minute regulamentare de joc scorul a fost egal, 1-1. Alb-negrii au deschis scorul prin Boutadjine, care a reluat în poartă o minge simplă din mijlocul careului.

Încurajaţi de aproximativ 3.000 de spectatori bihorenii au continuat să spere şi au egalat în minutul 82 prin Sorian care l-a surprins pe portarul Panagopoulos, dintr-o lovitură liberă.

La faza în care s-a acordat respectiva penalitate Raul Ciupe putea fi eliminat după un fault dur, în urma căruia un fotbalist orădean a fost la un pas să-şi rupă piciorul.

Deasemenea, la şutul transformat în gol de Sorian, unul dintre colegii săi a fost busculat în careu şi s-a ales cu pometele spart însă, şi la această fază „studenţii” au scăpat cu faţa curată.

Gafa lui Panagopoulos a trimis meciul în pelungiri. Niciuna dintre echipe nu a reuşit să mai înscrie şi s-a trecut la loviturile de departajare în urma cărora Universitatea Cluj a obţinut calificarea în optimi, la patru ani de la ultima performanţă de acest fel.

Paul Panait