„U”-BT şi CSU Ploieşti au deschis noua ediţie a Ligii Naţionale de Baschet Masculin. Un singur lucru a lipsit de la înfruntarea din Sala Sporturilor cu nume de legendă în baschetul clujean, Horia Demian, dorința de victorie a alb-negrilor.

Prahovenii s-au impus şi de această dată, scor 80-69, în faţa unei echipe clujene debusolate, incapabile să accepte că sezonul trecut ar fi avut o şansă să fie “surpriza” campionatului.

CSU Ploieşti a dominat de la un capăt la celălalt partida cu “U”-BT şi a aruncat în derizoriu ideea unui derby la care s-au remarcat doar fotbaliştii de la Universitatea Cluj, prezenţi în tribunele arenei “Horia Demian” să susţină o echipă care mai trăieşte doar cu numele.

Nimic nu a amintit de bătăliile de altă dată. Plieştenii au controlat integral jocul, dar Dorin Pintea şi băieţii lui au scuza că e doar sezonul regulat.

“U” Cluj, fie şi în nefericita asociere cu BT, este doar o himeră a unei legende care ducea suspansul până în ultima partidă a campionatului.

Dee Brown de la oaspeţi a fost MVP-ul meciului cu 25 de puncte şi 12 (!) pase decisive. De la “U”-BT…aşteptăm meciul următor pentru a stabili un potenţial lider pe parchet.

Paul Panait