Un nou episod între suporteri și jandarmi, de data asta non-violent, s-a petrecut în timpul partidei disputată sâmbătă între Universitatea Cluj și Viitorul. Suporterii clujeni au afișat un mesaj prin care îi îndeamnă pe copii să studieze mai mult ca să nu fie nevoiți să se angajeze în rândurile Jandarmeriei atunci când vor fi mari.

“Copile, pune mâna pe carte să nu ajungi Jandarm”
Mesajul vine pe fondul violențelor de la meciul susținut de România în compania Ungariei în urmă cu 2 saptămâni la București. În acea partidă Jandarmeria a intervenit brutal în suporteri și făcut uz de gaze lacrimogene și i-au marcat pe suporteri la grămadă cu o substanță albastră. La finalul partidei totți suporterii marcați cu acea substanță misterioasă au fost ridicați și sancționați de forțele de ordine. Ba mai mult, jandarmii au asistat pasiv la bataia pe care membrii firmei de pază BGS le-au aplicat-o fanilor, nu mai putin de 60 dintre aceștia ajungând la spital cu răni grave.

Vă reamintim că la scurt timp după evenimentul violent de pe Stadionul Național, NapocaNews a trimis o solicitare Jandarmeriei Române prin care am cerut să ni se precizeze compoziția substanței albastre cu care au fost marcați suporterii și cadrul legal prin care s-a aplicat o asemenea măsură nemaintâlnită pe stadioane. Până la momentul redactării acestei știri redacția NapocaNews nu a primit răspuns.

NapocaNews