Cel puțin 41 de copii sunt printre cele 45 de persoane ucise în două atacuri cu bombă în vecinătatea unei școli primare din orașul Homs, în centrul Siriei, potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului. Oraşul Homs se află sub control guvernamental.

Un post TV sirian a difuzat joi imagini de la locul atacurilor, care arată părinți cautându-şi  copiii în curtea şcolii, unde puteau fi văzute urme de sânge şi ghiozdane împrăştiate. Explozia ar fi provenit de la o maşină capcană.

Guvernatorul din Homs, Talal Barazzi, a descris atacul ca un act terorist și o încercare disperată care a vizat copii de la școală„.

Prima explozie a fost de la o mașină capcană parcată care a fost detonată în fața școlii, urmată de o alta câteva minute mai târziu.

Acesta a fost unul dintre cele mai mortale atacurile din Homs, în ultimele luni. Cel puțin 56 de mai multe persoane au fost rănite în acest incident, a spus oficialul sirian.

Cartierul este în cea mai mare parte locuit de membri ai sectei Alawiţilor, din care face parte şi președintele Bashar al-Assad. Zona a mai fost vizată de un atentat în 19 iunie, atunci când cel puțin șase persoane au fost ucise într-un atac cu bombă.

NapocaNews