Pe pagina de Facebook „M**e BGS” a fost lansat un apel catre suporterii loviti de interlopii de la BGS. Administratorul paginii invita toate victimele sa sa prezinte la Institutul de Medicina Legala:

Facem un apel catre toti cei loviti de „agentii” bgs la meciul Romania – ungaria sa-si scoata ASTAZI certificatele medico-legale! Avem unul dintre cei mai buni avocati si s-a oferit sa-i reprezinte GRATIS! Grabiti-va! (anuntati-i pe toti! share!) – Dati un Share sa afle lumea, ca presa tot pe bulangii ii victimizeaza.

Avand in vedere faptul ca multi suporteri au fost loviti in cap de agentii BGS cu bastoane telescopice de otel, fapta ar putea fi incadrata la tentativa de omor. Bastonul telescopic este considerata o arma alba in Romania si este interzisa pentru a fi purtata si folosita de catre orice categorie profesionala, inclusiv politisti sau agenti de paza. O lovitura aplicata cu acest baston de otel in zona capului poate fi fatala. Acest tip de baston este folosit de politia din SUA, insa pentru aplicarea de lovituri la membrele inferioare sau imobilizari de tip strangulare. In Romania insa, aceste bastoane au aceeasi incadrare ca si cutitele, sisurile sau box-urile.

Plangerile penale ar putea fi facute si impotriva fiului patronului BGS, tanarul Andrei Oprea, care a fost filmat lovind spectatori cazuti intre scaune. Acesta avea pe maini manusi tactice de tip box, care provoca leziuni grave si sunt in general folosite de motociclisti sau soferi de ATV pentru protejarea mainilor.

In Romania, se considera infractiune purtarea de bastoane telescopice si boxuri in spatii publice, atacurile cu aceste arme albe fiind incadrate la vamatari corporale grave sau tentativa de omor:

Din Legea 61/1991:

Art. 11. – (1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă, următoarele fapte:
1. portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, precum şi folosirea în asemenea locuri sau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru şocuri electrice;
Art. 4. – (1) Sancţiunea închisorii contravenţionale poate fi aplicată minorilor numai dacă au împlinit vârsta de 16 ani; în acest caz limitele sancţiunii prevăzute în prezenta lege se reduc la jumătate.
(2) În cazul minorilor care nu au împlinit vârsta de 16 ani se aplică prevederile Legii privind regimul ocrotirii unor categorii de minori.

NapocaNews

bgs-a-incalcat-legea-purtatorul-de-cuvant-a-recunoscut-n-aveau-voie-cu-manusi-de-bataie-n-aveau-voie-sa_3