Handbalistele de la ”U” Alexandrion Cluj au învins cu scorul de 31-26 în partida cu CSM Cetate Deva şi au bifat astfel al doilea succes din actualul sezon al Ligii Naţionale de Handbal Feminin.

Apăîsate de situaţia din clasament ardelencele au strâns rândurile, s-au mobilizat exemplar şi au reuşit să conducă în permanenţă ostilităţile, atât pe teren, cât şi pe tabela de marcaj.

Campioana mondială de juniori, Cristina Laslo, a strălucit încă o dată, fiind motorul echipei, dar şi golghetera Universităţii marcând de nouă ori.

Încă din prima repriză echipa lui IOan Ani Senocico şi-a arătat clar intenţia de a-şi completa zestrea de puncte din clasament.

La pauză scorul a fost 14-10. Şi totuşi, oaspetele au dat ceva emoţii clujencelor, în repriza secundă când au reuşit de trei ori să se apropie la numai un gol.

Handbalistele de la „U” Alexandrion s-au mobilizat însă, pe finalul jocului, iar Laslo, Tetean şi Chintoan au marcat gol după gol şi au dus echipa ardeleană la cinci lungimi în faţa formaţiei din Deva.

Meciul s-a terminat 31-26, iar Clujul revine în cursa pentru un loc în primele opt, adică o poziţie care să le asigure prezenţa în faza play-off a campionatului.

Cristina. Laslo cu 9 goluri, Mihaela Ani-Senocico cu 7 şi Florina Chintoan autoare a 6 goluri, au fost principalele marcatoare pentru echipa clujeană.

Paul Panait