Comisia de Disciplină a UEFA a comunicat azi o decizie după evenimentele care au avut loc la partida Serbia – Albania, din preliminariile Euro 2016. Meciul a fost întrerupt în minutul 42, la scorul de 0-0, după care a urmat un haos general, şi partida nu a mai fost reluată.

UEFA a decis ca Serbia să câştige la „masa verde” cu 3-0, însă gazdele au fost şi ele penalizate cu 3 puncte, astfel că ambele formaţii vor rămâne cu 0 puncte după această întâlnire. De asemenea, forul continental a decis ca ambele federaţii să fie amendate cu 100.000 de euro. De asemenea, Serbia va disputa următoarele două meciuri din preliminarii fără spectatori, din cauza scandărilor suporterilor.

Meciul din preliminariile Euro 2016 dintre reprezentativele Serbiei si Albaniei a fost suspendat dupa ce jucatorii si suporterii s-au luat la bataie. Totul a pornit de la o drona cu steagul Albaniei mari, care a zburat provocator chiar deasupra lui Mitrovic, care a reusit sa dobore drona. Albanezul Mavraj l-a impins pe jucatorul sarb si cele doua echipe s-au luat la bataie.

Ce a urmat: suporterii din tribune au inceput sa arunce cu obiecte in teren. Echipa albaneza a parasit in graba terenul, urmata de cea a Serbiei.

Rivalitatea dintre sarbi si albanezi este una cu adanci radacini politice si etnice, totul culminand cu razboiul din anii 1990, cand regiunea Kosovo s-a rupt de Iugoslavia la presiunea etnicilor albanezi musulmani, sustinuti de SUA si Germania.

NapocaNews