A fost evident că dezvăluirea senzaţională a preşedintelui Traian Băsescu, la emisiunea „Jocuri de Putere” a lui Rareş Bogdan, a fost îndelung studiată. Era amuzant cum la un moment dat preşedintelui Traian Băsecu i-a scăpat „porumbelul”, ca din întâmplare, pe la mijlocul emisiunii, cu Victor Ponta ca fost ofiţer acoperit SIE. Rareş Bogdan s-a făcut extrem de surprins, deşi preşedintele avea la el toate documentele despre premier şi doar nu venise cu ele doar să le plimbe, ci să le developeze public. Informaţia lui Traian Băsescu a căzut ca o bombă morală peste telespectatorii înmărmuriţi. Traian Băsescu a declarat că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE, în perioada 1997-2001. Băsescu a prezentat documente referitoare la hotărâri de urgenţă de pe vremea lui Adrian Nastase şi din mandatul lui Victor Ponta, în complicitate cu directorul SIE, Teodor Meleşcanu, modificate pentru a nu desecretiza listele cu ofiţerii acoperiţi, chiar şi după încetarea activităţii. E vorba de HG nr. 223/2013, care cuprinde categoriile de informaţii considerate secrete de stat în SIE.

Traian Băsescu a mai declarat că ascensiunea procurorului Victor Ponta de la primaria de sector 3 la CSM în doar câţiva ani se datorează activităţii lui Ponta ca agent acoperit. Preşedintele a declarat că un procuror era incompatibil cu funcţia de agent SIE. Evident Victor Ponta a încălcat legea fiind procuror şi agent acoperit SIE, fapt ce a dus la încălcarea unei legi constituţionale, deci omul e pasibil de puşcărie. În acest context al dezvăluirilor lui Traian Băsescu se impune, ca un comandament moral, retragerea candidatului PSD, Victor Viorel Ponta, din cursa prezidenţiale din mai multe motive. Victor Ponta nu a informat opinia publică că a fost ofiţer acoperit SIE, bătându-şi joc, astfel, de alegători. Victor Ponta a încălcat o lege constituţională fiind în acelaşi timp şi procuror şi ofiţer acoperit, ceea ce poate duce la o condamnare penală a candidatului PSD. Este inadmisibil într-o democraţie ca un candidat să fie ofiţer acoperit al unui serviciu secret. Ponta dacă ar ajunge preşedinte ar avea dublă comandă: una fiind sigur la şeful său ierarhic de la SIE. Preşedintele are un singur şef: poporul român.

Victor Ponta trebuie să se retragă din cursa prezidenţială pentru a nu se crea impresia că în România alegerile şi democraţia în sine este la mâna serviciilor secrete. Ar fi dezastruos pentru democraţia românească ca un ofiţer acoperit să ajungă preşedinte. Atunci am asista la falimentul democraţiei. Aştept cu interes anunţul public al lui Victor Ponta că s-a retras din cursa prezidenţială, altfel alegerile acestea ar deveni parastasul democraţiei româneşti.

Ionuţ Ţene