Reprezentantul mafiei internaţionale l-a învins pe exponentul mafiei naţionale. Ura anti-PSD a fost cea care l-a ridicat pe Klaus, generând adevărate fantasmagorii în minţile alegătorilor de bună credinţă. Cel care a ajuns, momentan, preşedinte al României, este o ficţiune. O ficţiune produsă in Studiourile Buftea în coproducţie cu alte case de filme străine. Ficţiunea democraţiei de tip pavlovian “dreapta” vs “stânga”, ficţiunea desprinderii de foştii comunisti, ficţiunea “votului responsabil”, “răul cel mai mic” (cine cântăreşte viitorul?), etc.

În realitatea, este vorba de un mafiot local, dar cu conecţii trans-naţionale suficient de puternice ca să i se asigure, până acum, protecţia. Cum alegerile s-au terminat sper ca această fraza, întemeiată pe faptele sale penale si date documentate în ani de zile de jurnalism – disponibile de altfel pe internet – nu este considerată în favoarea nici unui Ponta. Cine crede asta este redus mintal sau o victimă a experimentului clasic care a reuşit să genereze, din nou, o adevărat faliei între români. Vorbim de un politician veros, ca toţi ceilalţi, care a devenit, brusc, “salvatorul naţiunii” călare pe un cal alb. Până mai ieri “eliberatorul” de azi era în aceeaşi cloacă cu PSD negociind funcţia de prim-ministru la braţ cu Geoană şi Voiculescu. S-a uitat! Acum e, clar, de-a dreptul”anticomunist”.

Adevărul e că, în mare parte, Ponta, cel de-al doilea candidat-marionetă, a pierdut de fapt pentru că s-a ambiţionat prea devreme în a face ordine prin presa de limbă română şi a atacat – cu Legea pe masă – oficinele propagandei mafiei internaţionale. Băieţii cu ficţiunile. Trustul Media Pro, ca să-l citez pe Sârbu – deşi acum nu mai e gestionar pe toata afacerea lui Lauder -, a pus şi a dat jos preşedinţi. În parte, este adevărat. Acum vede şi Ponta asta. Din punctul meu de vedere este de remarcat, cu tristeţe, că, după ce Băsescu a dat în benga, scufundând la mal cuiarastul România, toţi şobolanii lui au reuşit să se salveze călare pe Iohannis. Dacă nu erau şobolanii ăştia nici nu ma interesa cine e preşedinte. Conform fişei postului, rolul lui ar trebui să fie, într-o democraţie normală, doar decorativ, pe la diverse protocoale. Dar nu va fi aşa, pentru că şobolanii în cauză îl vor muşca vorace de diverse organe pentru a da cât mai mult din mâini, ca o biată jucărie stricată. Pe Ponta l-ar fi manevrat alte rozătoare, mai rozalii, care, după părerea mea – dacă mi se permite să am şi eu o opinie -, nu ar fi avut tupeul pe care îl au şobolanii lui Băsescu. Atacurile pe care le-au declanşat deja la adresa fiinţei naţionale – pe linie homofascistă, anticreştină, în special anti-ortodoxă – se vor materializa, probabil, mult mai repede. Asta e tot.

În războiul celor două bande de şobolani, România pierde iremediabil.

Dar să-i lăsăm pe naivi să se bucure, măcar pentru o zi. Întrebarea e ce ne facem dacă Justiţia decide azi că Klausică e incompatibil, conform normelor legale edificate de Agenţia Naţională de Integritate? O punem de-o revoluţie împotriva a două instituţii fundamentale ale “statului de drept” declarate “piloane ale democraţiei”? Ucraina, “here we come”?

Victor Roncea