Dan Diaconescu, care a obținut 4% din voturi în primul tur al alegerilor prezidențiale, a anunțat în acestă seară că îl va susține pe candidatul PSD Victor Ponta în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Decizia nu este o surpriză pentru nimeni. Mincinos notoriu, amestecat în tot felul de afaceri dubioase, Diaconescu nu putea sa-l susțină pe Klaus Iohannis din motive evidente. Candidatul dreptei și-a asumat public susținerea statului de drept și împiedicarea prin căi legale orice încercare de a introduce legea amnistiei și a grațierii.

Diaconescu a devenit celebru datorită emisiunii Dan Diaconescu Direct de pe OTV și serialului Elodia care s-a desfășurat în 2008-2009, în timpul căruia avocata cu același nume, dispărută în urma unei presupuse crime, era căutată de autorități și reporterii OTV. Diaconescu a fost reținut în iunie 2010 de Direcția Națională Anticorupție, sub suspiciunea de șantaj. Diaconescu/OTV a fost învinuit de a-i fi cerut bani primarului unei comune din Ardeal, în schimbul nepublicării unor date compromițătoare.

În luna septembrie 2012 a câștigat licitația prin care era scos la vânzare combinatul Oltchim dar la data de 1 octombrie Guvernul Victor Ponta i-a anulat licența, motivând că acesta nu a făcut dovada că dispune de 45.000.000 de euro pentru acțiunile combinatului

OTV era de două ori supus retragerii licenței de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), prima oară în 2002 pentru rasism și atitudini antisemite, a doua în ianuarie 2013, după ce OTV nu a reușit să plătească amenzile aplicate de CNA pentru încălcarea Legii audiovizualului în anii 2009, 2010, 2011, și 2012. La 3 aprilie 2013, Curtea de Apel București a respins cererea de anulare a hotărârii CNA privind retragerea licenței de emisie a OTV, decizia putând să fie contestată la instanța supremă. Astfel, televiziunea a fost închisă.

NapocaNews