Tinerii din Romania au pus la cale pe Facebook o mobilizare “ca la Revolutie”, prin care propun un protest in toata tara, impotriva candidatului PSD la Presedintie, Victor Ponta.

Unul dintre cele mai importante momente care au dus la mobilizarea romanilor din toate colturile lumii s-a petrecut ieri, cand mii de romani din afara tarii nu si-au putut exprima dreptul constitutional de a vota. Fie ca au incercat sa isi exprime optiunea electorala la Paris sau la Munchen, fie ca se aflau in Spania, Irlanda sau Anglia, poate zeci de mii de romani au fost lasati ”pe dinafara” de Ministerul Afacerilor Externe – organizatorul turului de scrutin.

Inchiderea usilor sectiilor de votare in nasul participantilor la vot in Diaspora, a dat peste cap oamenii cu spirit civic din tara, mii de oameni iesind in strada, spontan, pentru a cere prelungirea programului de vot in sectiile din afara tarii, acolo unde nu se poate fura, asa cum vor unii sau altii dintre politicienii romani. La Timisoara au iesit doar cateva zeci, la Cluj-Napoca la fel, insa la Bucuresti s-au strans mii de oameni in fata sediului Ministerului Afacerilor Externe – principalul artizan al haosului creat peste hotare.

Scanteia care a aprins spiritele

Acest fapt i-a facut pe romani sa se mobilizeze si au creat un evemiment national, un protest impotriva politicienilor, in special al candidatului PSD Victor Ponta.

”Tu ala ce citesti! Tu, da… Am o intrebare? Iti place sa fi oaia lui Ponta, Hrebenciuc, Voiculescu, Vintu, Mazare, Ghita, etc? Mai trebuie si din astia nu? Sa muncesti pe 7 milioane? Eu unu nu vreau… vreau sa ies in strada si sa ma c*c pe toti politicienii astia jegossi, in special PONTA. Va asteptam in numar mare, in toata tara, pentru a dovedi ca meritam mai mult decat sa fim niste sclavi in tara noastra. 15 noiembrie sa fie o zi in care vom schimba naibii clasa asta politica jegoasa!” suna mesajul, deloc ortodox al organizatorilor protestului.

Mai mult de atat, acelasi eveniment a fost creat si la Timisoara. Daca la cel de pe plan national au confirmat deja participarea, pe Facebook, zeci de mii de romani, la Timisoara, la cateva ore dupa ce fusese creat s-au alaturat deja sute de participanti. Mesajul organizatorilor protestului de la Timisoara face parte din aceeasi nota:

”Banatul are voce! Dupa cum s-a hotarat pe event-ul “Daca nu il vrei pe Ponta presedinte, iesi in strada”, se va organiza un protest la scara nationala pe data de 15.11.2014, la ora 20:00.

Primele strigate impotriva Comunismului s-au facut auzite in 1989 aici, la TIMISOARA. Atunci, Timisorenii au dat posibilitatea savarsirii unei reactii in lant in toata Romania care ne-a eliberat pe toti de Comunism. Haide sa aratam din nou, ce inseamna Timisoara! Daca atunci l-am dat jos pe Ceausescu, sigur il putem rezolva si pe pampalaul asta!” spune ”motto-ul” viitorului miting timisorean.

Timisorenii sunt asteptati in Piata Victoriei pe aceeasi data ca si la nivel national, 15 noiembrie 2014, de la ora 18:00, adica exact in ziua precedenta organizarii celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerile prezidentiale, programat pe 16 noiembrie. In turul II al alegerilor vor participa Klaus Iohannis din partea Aliantei Crestin Liberale si Victor Ponta de la PSD.

Sursa: identitatea.ro via caplimpede.ro