Mihai Tudose (foto), ministrul propus pentru Economie, despre Roşia Montana: „De asta avem zăcământul, ca să-l exploatam”. Exploatarea de la Roşia Montana din Munţii Apuseni se poate doar cu folosirea cianurii.

Ministrul propus pentru Economie si Turism, Mihai Tudose (PSD), a primit, luni, avizul pozitiv al comisiilor permanente reunite. El a mai facut astfel inca un pas in inlocuirea lui Constantin Nita.

Dupa audierile în comisii, Tudose a fost intrebat de jurnalisti despre pozitia sa fata de proiectul Roşia Montana.

rosia-montana

El a spus ca îşi doreste o nouă Lege a minelor.”Din punct de vedere personal, orice exploatare si resursa minerala care poate si exista decizia politica si oportunitatea sa fie exploatata este in regula. Cum o faci, in ce conditii, aceasta este adevarata discutie”, a spus Tudose presei.

Despre Roşia Montana ministrul propus pentru Economie spune ca sustine exploatarea, pentru ca „zacamantul de asta îl avem”, dar ca acest lucru trebuie facut in conditii de siguranta, folosind „mia de tehnologii” ce „exista pe planeta”.

descărcare

„Nu am procedat foarte bine prima data la Rosia Montana pentru ca am dedus ca nu e bine cu cianuri si nu mai exploatam. Da, nu e bine cu cianuri, dar zacamantul de asta il avem, ca sa-l, exploatam.

NapocaNews