României a obţinut, luni seara, al doua victorie la turneul final al Campionatului European de handbal găzduit de Ungaria şi Croaţia.

„Tricolorele” lui Gheorghe Tadici s-au impus cu scorul de 22-20 în faţa Spaniei, după o revenire excepţională, şi mai ales graţie evoluţiei senzaţionale a portarului Paula Ungureanu.

Înfruntarea cu reprezentativa iberică era practic ultima şansă a româncelor să mai spere că vor continua cursa de calificare în semifinalele întrecerii.

Prima repriză a fost una în care cele două echipe s-au succedat la conducere pe tabela de marcaj, cu Spania mult mai insistentă. La capătul unei evoluţii presărată cu foarte multe greşeli, mai ales pe faza defensivă, „tricolorele” au intrat la cabine la scorul de 9-14.

Repriza a doua a fost o demonstraţie de curaj, demnitate şi disperare deopotrivă. Cristina Neagu şi Ardean-Elisei au început să înscrie constant, dar izbânda tricoloră nu ar fi fost posibilă fără Paula Ungureanu între buturi.

Portăriţa campioanei HCM Baia Mare a avut nu mai puţin de 20 de intervenţii bune, iar acestea au contribuit decisiv în victoria României.

Graţie acestei victorii „tricolorele” mai păstrează o şansă, e drept infimă, la calificarea în careul de aşi al turneului final.

Din reprezentativa ţării noastre s-a remarcat şi de această dată, alături de Paula Ungureanu, Cristina Neagu, autoare a 7 goluri. Pentru România a marcat un gol şi pivotul echipei ”U” Alexandrion Cluj, Florina Chintoan.

Paul Panait