Echipa masculină de rugby CS Mănăștur a efectuat, ieri, primul antrenament oficial din noul an. Formată din jucători români și francezi, a doua echipă de rugby a Clujului a terminat sezonul precedent pe poziția a doua

în seria Vest a Diviziei A, iar pentru 2015 oficialii echipei vor încerca înscrierea acesteia în Divizia Națională, al dilea eșalon valoric din România.

”Depindem foarte mult de sponsori, rugby-ul fiind un sport foarte costitistor însă, suntem în discuții cu mai mulți potențiali sponsori și sperăm ca lucrurile să se așeze în așa fel încât să putem participa cu succes în Divizia Nțională.

Avem alături de noi finanțatorul care ne-a susținut și în sezonul precedent, dar e nevoie de un buget mai mare fiindcă vorbim de o divizie superioară”, a declarat președintele Lorin Cantor.

La prima ședință de pregătire din noul an, desfășurată în premieră pentru rugby-ul clujean în Sala Sporturilor ”Horia Demian”, a fost prezent și fostul internațional Bogdan Voicu, acesta urmând să fie legitimat la CS Mănăștur.

”Pentru noi este o onoare și o mândrie să avem alături de noi două legende ale rugby-ului clujean. În toamnă ni s-a alăturat Cristi Săuan (fost internațional al României n.a.), acum Bogdan Voicu, este fantastic.

Sunt doi jucători care au evoluat la Cupa Mondială pentru România, iar noi avem multe de învățat de la ei”, a adăugat Felix Benard, căpitanul echipei.

În perioada următoare echipa se va pregăti pe plan local, iar în luna februarie, în funcţie de programul stabilit de antrenorul Mircea Nistor, rugby-ştii de la CS Mănăştur vor efectua un cantonament montan, iar pe data de 7 martie echipa va disputa primul amical internaţional în compania formaţiei Budapesta Exiles.

Paul Panait