Un lider al rebelilor din estul Ucrainei, supranumit Batman, a fost ucis de fortele de securitate ucrainene care incercau sa il aresteze.Alexandr Bednov, liderul unei militii pro-ruse numita „Batalionul Batman”, care actioneaza in regiunea Luhansk, era cautat de autoritatile ucrainene pentru crima, rapire si alte infractiuni, scrie Sky.

Un purtator de cuvant al consiliului ucrainean de securitate a confirmat moartea lui Batman, fara a oferi detalii. Pe website-ul asa-zisei Republici Populare Luhansk se arata insa ca acesta a fost ucis joi, de fortele de securitate.

Bednov, care a lucrat pentru Ministerul ucrainean de Interne, sustinea ca incearca sa restabileasca legea si ordinea in regiune cu militia sa. Printre altele, sustinea Batman, a reusit sa readuca pe calea cea buna alcoolicii, punandu-i sa sape transee.

In noiembrie, intr-un interviu, Batman spunea ca a decis sa lupte de partea separatistilor dupa ce a vazut cu ochii sai o manifestatie in Kiev. Rasturnarea administratiei pro-ruse, povestea acesta, a fost „servita impreuna cu un sos de rusofobie severa, ura rasiala, fascism, nazism, superioritatea natiunii ucrainene in fata tuturor celorlalte”.