În ciuda problemelor financiare fără precedent CFR Cluj este din nou în centru atenţiei.

Directorul soprtiv Răzvan Zamfir a recunoscut că este la rândul său foarte aproape de o despărţire de trupa din Gruia.

Oficialul ardelenilor este foarte aproape de o înţelegere cu AS Bari, grupare care evoluează în liga secundă a Italiei (Serie B).

Zamfir a fost cooptat în staful administrativ al CFR-ului în vara anului 2007 şi a participat activ la toate triumfurile echipei din Gruia.

Cu un CV mult mai bogat după colaborarea cu echipa lui Paszkany (3 titluri de campion al României, 3 cupe şi două Supercupe), oficialul nu-şi poate ascunde trecutul dubios.

Până să ajungă în Gruia, Răzvan Zamfir era agent de jucători, sau mai pe înţelesul tuturor impresar însă, activitatea lui în fotbal este mult mai veche.

Tatăl său, Ion Zamfir, a fost la un moment dat preşedinte la CS Chimis Râmnicu Vâlcea, fostul club al fostului şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir.

Ion Zamfir este cunoscut în fotbalul intern ca „omul protocol” al fostului club al lui Nicolae Ceauşescu, FC Scorniceşti.

După 1989 familia Zamfir derula afaceri cu fier vechi, iar Razvan, fost fotbalist la nivel de juniori, şi-a luat licenţa de impresar.

Între fotbaliştii pe care i-a reprezentat se numără Adrian Ilie şi Bogdan Mara, ulterior fiind asociat cu Ilie.

Prieten bun şi partener de afaceri cu Claudio Zambon, fost patron la Poli Timişoara, Răzvan Zamfir şi tatăl lui l-au ajutat pe italian să realizeze fuziunea dintre gruparea bănăţeană şi formaţia CS Drăgăşani, club patronat de familia Zamfir.

Ulterior Răzvan a ajuns chiar presedintele Politehnicii din Timişoara.

Până să ajungă la CFR, Răzvan Zamfir a fost acuzat de mai mulţi oameni de fotbal, între aceştia Adrian Porumboiu şi Gigi Becali, că ar fi încercat să le ofere „anumite avantaje” însă, a fost refuzat.

În 2007 a ajuns la CFR Cluj şi a devenit rapid mâna dreaptă a preşedintelui Iuliu Mureşan. De numele lui Răzvan Zamfir se leagă cea mai mare „lovitură” pe piaţa tranferurilor, prin achiziţia a cinci fotbalişti ivorien, între care şi Lacina Traore.

Pentru cei 5 fotbalişti africani clubul ardelean a plătit doar 50.000 de euro.

Plecarea lui Răzvan Zamfir poate fi un nou semn că la CFR Cluj nu mai există soluţii de salvare a clubului.

Paul Panait