Un baron UDMR tot mai aproape de puşcărie. ÎCCJ a admis cererea DNA Oradea care a cerut revocarea Ordonanței de neîncepere a urmăririi penale dată anterior.

Procurorii DNA au dispus, în ianuarie 2014, neînceperea urmăririi penale față de Laszlo Borbely pentru două infracțiuni de trafic de influență și pentru fals în declarații, în timp ce ceilalți trei inculpați din dosar au fost trimiși în judecată.

„Având în vedere că, la data de 11.09.2012, plenul Camerei Deputaților a respins cererea procurorilor DNA de încuviințare a urmăririi penale (încuviințare necesară din cauză că, la acea dată, numitul Borbely Laszlo deținea calitatea de ministru și pe cea de deputat) în cauză s-a dispus neînceperea urmăririi penale față de numitul Borbely Laszlo pentru două infracțiuni de trafic de influență și pentru fals în declarații „, arăta DNA într-un comunicat transmis AGERPRES, în care se preciza că ceilalți trei inculpați au fost trimiși în judecată.

Procurorii DNA — Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a lui Szepessy Szabolcs, consilier personal al ministrului Mediului și Pădurilor la data faptelor, pentru complicitate la trafic de influență și cumpărare de influență, Ioan Ciocan, administrator la SC Lescaci Com SRL Negrești Oaș, și Anton-Petru Molnar, administrator de fapt la SC Azimut Com SRL Acățari, ambii pentru cumpărare de influență.

NapocaNews