Tenismena română Simona Halep, favorita numărul unu a turneului care se desfăşoară în aceste zile la Dubai, s-a calificat în sferturile de finală ale competiţiei.

Halep a dispus în două seturi de bulgăroaica Tsvetana Pironkova, scor 6-4, 6-3. Românca nu a început deloc bine meciul cu Pironkova, jucătoarea din Bulgaria reușind să facă breack-ul încă din start, după care și-a valorificat

serviciul și conducea surprinzător cu 2-0, mai repede decât s-ar fi așteptat oricine. Departe de a avea o evoluție lucidă, Simona Halep a reușit să intre în jocul adversarei sale și treptat chiar să intuiască unghiurile alese de Pironkova.

Halep și-a adjudecat neconvingător primul set (6-4), dar a început mult mai bine actul secund. Cu o mică ezitare în setul doi, Simona Halep nu i-a mai lăsat spații de atac adversarei și a reușit să se impună după o oră și 21 de
minute de joc.

Victoria o propulsează pe Halep în sferturile turneului de 2,5 milioane de dolari, fază în care o va întâlni pe rusoaica Ekaterina Makarova.

Pentru performanța ei de până acum, Simona Halep și-a asigurat un cec în valoare de 52.000 de dolari și 190 de puncte WTA. Dacă va trece de Makarova, Simona Halep are șanse reale de a reveni pe poziția a treia în topul mondial.

Paul Panait