Stat Islamic (SI) a anunţat că l-a decapitat pe ostaticul nipon Kenji Goto, potrivit unei înregistrări video postate sâmbătă pe Twitter de Al-Furqan, organul mediatic al acestei organizaţii jihadiste.

Înregistrarea video, a cărei autenticitate nu a putut fi confirmată imediat, prezintă un ostatic în ţinută portocalie stând în genunchi şi, alături de el, în picioare, un bărbat mascat, îmbrăcat în negru, ţinând un cuţit în mână. Acesta din urmă se adresează Guvernului japonez, afirmând că este responsabil de moartea ostaticului.

Potrivit Institutului SITE, care supraveghează site-uri fundamentaliste, călăul, care vorbeşte cu accent britanic, apare şi în alte înregistrări video ce prezintă decapitări de ostatici occidentali.

El afirmă că ostaticul nipon este decapitat din cauza „participării” Japoniei la lupta împotriva jihadiştilor.Jurnalistul Kenji Goto a fost răpit la sfârşitul lui octombrie în Siria.În schimb, SI nu a făcut niciun anunţ privind soarta unui pilot iordanian ameninţat la rândul lui cu moartea de către această organizaţie.

Organizaţia jihadistă a ameninţat joi să îl ucidă pe pilotul iordanian Maaz al-Kassasbeh, luat ostatic, dacă Iordania nu o eliberează pe o jihadistă irakiană, Sajida al-Rishawi, condamnată la moarte şi închisă în Iordania pentru participare la un val de atentate în 2005 la Amman.

SI a decapitat un alt ostatic japonez, Haruna Yukawa, potrivit unei înregistrări difuzate la 24 ianuarie.Guvernul japonez s-a declarat duminică „revoltat” şi a condamnat „cu cea mai mare fermitate” anunţul organizaţiei Stat Islamic (SI) privind decapitarea ostaticului nipon Kenji Goto, relatează AFP.

„O înregistrare video cu decapitarea lui Goto a fost difuzată pe Internet. Suntem revoltaţi şi condamnăm (acest act) cu cea mai mare fermitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Tokyo, Yoshihide Suga.

SI a anunţat că l-a decapitat pe ostaticul nipon Kenji Goto, potrivit unei înregistrări video postate sâmbătă pe Twitter de Al-Furqan, organul mediatic al acestei organizaţii jihadiste.

Jurnalistul Kenji Goto a fost răpit la sfârşitul lui octombrie în Siria.