Premierul Victor Ponta a sustinut ca serviciile secrete nu au mai putut colabora cu fostul presedinte Traian Basescu in ultimele sale luni de mandat. Prim-ministrul a mai spus, la Romania TV, ca in interiorul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) si in colaborarea cu serviciile s-a creat o atmosfera de neincredere, care a dus la o relatie institutionala ineficienta.

„Lucrurile mergeau rau cand nici eu, nici serviciile nu mai aveam incredere in colaborarea cu presedintele Traian Basescu, care facea campanie pentru Elena Udrea. Am prezentat o atmosfera din interiorul CSAT care a existat pe finalul mandatului lui Traian Basescu.

Din punctul meu de vedere, in ultimele doua trei-luni a existat aceasta neincredere si o lipsa de eficienta in colaborarea cu serviciile”, a declarat Ponta. Premierul a adaugat ca serviciile si-au pierdut increderea in Traian Basescu, dupa ce fostul sef de stat le-a atacat in mai multe randuri pentru a-i lua apararea Elenei Udrea si pentru a o promova in campania pentru prezidentiale, in special dupa episodul cu excursia de la Paris alaturi de Alina Bica, fosta sefa a DIICOT, in prezent arestata preventiv.

Totul a revenit la normal, in opinia lui Victor Ponta, de cand Klaus Iohannis s-a instalat la Palatul Cotroceni. Dupa episodul de la Paris, Traian Basescu a acuzat in repetate randuri serviciile secrete ca s-au implicat in campania electorala, punand filajul din capitala Frantei pe seama acestora.