Fortele ucrainene au inceput, miercuri, sa se retraga din orasul strategic Debalteve, asediat intens de separatistii pro-rusi, in pofida armistitiului.

„Retragerea fortelor din Debalteve are loc in mod planificat si organizat”, a anuntat Semen Semencenko, deputat in Rada, care conduce o unitate paramilitara pro-guvernamentala in Donbas, scrie Reuters.

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a recunoscut, miercuri, ca trupele ucrainene se retrag din orasul strategic Debalteve. Porosenko nu a recunoscut ca ar fi vorba de o infrangere, subliniind ca retragerea era planificata.

„Retragerea planificata a trupelor a fost lansata dimineata aceasta – soldatii sunt retrasi cu arme cu tot. Eu am plecat pe front si ma intorc pe seara pentru intalnirea Consiliului Ucrainean de Securitate”, a anuntat liderul de la Kiev, aflat la aeroportul Borispol, potrivit Itar Tass.

Porosenko a mai precizat ca 80% din fortele guvernamentale au fost deja retrase din Debalteve si doua coloane urmeaza sa plece din orasul asediat de separatisti de mai multe saptamani.