Victorie a naționaliștilor și ecologiștilor în urma protestelor: Chevron renunță la exploatarea gazelor de șist și pleacă din România. Compania Chevron renunță la proiectele din România privind explorarea gazului de șist, potrivit Wall Street Journal. Anunțul americanilor, care acum trei săptămâni s-au retras din Polonia, nu este însoțit de o explicație, însă era unul ușor anticipabil având în vedere evoluția pieței energetice și declarațiile decidenților politici.Potrivit ziarului american, anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt.

Premierul Victor Ponta, care luna aceasta a fost în Statele Unite cu scopul declarat de a atrage investitori, a participat la o masă rotundă la care au venit mai multe firme americane, printre care și Chevron, transmite Digi 24.Anul trecut, Chevron a pus capăt acordurilor legate de gazele de șist și din Lituania și Ucraina.

Protest-la-primaria-din-Pungesti---Toata-lumea-vrea-sa-stie-primarul-pe-nasalie-

Într-un comunicat de presă emis la sfârșitul lunii ianuarie, Chevron arăta că nu va continua operațiunile în Polonia „din moment ce oportunitățile de aici nu mai sunt într-o competiție favorabilă cu alte oportunități din portofoliul global al Chevron”. Compania preciza la acel moment analizează în continuare rezultatele prospecțiunilor din România. Chevron a anunțat că se retrage din Polonia în aceeași zi în care compania a arătat că veniturile sale în cel de-al patrulea trimestru al anului 2014 au scăzut cu aproape 30% comparativ cu anul trecut, până la 3,5 miliarde de dolari. Scăderea se datorează, în mare parte, prețurilor reduse la petrol, a precizat Chevron.

NapocaNews