Echipa de rugby CS Mănăștur dispută, astăzi, de la ora 14.00, în Parcul Sportiv ”Iuliu Hațieganu”, primul amical internațional în compaia formației Budapest Exiles.

În deschidere vor evolua echipele feminine de rugby CS ”U” Cluj și Budapest Exiles. Întâlnirea face parte dintr-o serie de meciuri amicale, între cele două echipe, ce vor fi permanentizate.

CS Mănăștur și Budapest Exiles vor semna un protocol de colaborare care prevede dispuarea a trei meciuri anual, între cele două formații, echipa care câștigă două dintre aceste înfruntări urmând să intre în posesia trofeului ”Matthias Corvin”.

Intenția oficialilor Clubului Sportiv Mănăștur este ca în următorii ani acest eveniment să devină unul de tradiție, la care să participe alături de CS Mănăștur și Budapest Exiles și alte echipe de rugby din Eruopa Centrală și de Est.

”Ne bucurăm că avem prilejul să jucăm primul meci internațional, fie el și cu caracter amical. Pentru noi, francezii din echipa de rugby CS Mănăștur, este o onoare să cântăm alături de sportivii români din echipă imnul național al

țării noastre adoptive, România. Așteptăm să ne fie alături cât mai multă lume, și sâmbătă, și pe parcursul viitorului sezon competițional care va începe în curând”, Felix Benard, căpitan CS Mănăștur.

”Este primul eveniment sportiv de asemenea anvergură pe care îl organizăm și ne dorim ca acesta să fie doar începutul unei frumoase colaborări.

Este în același timp un meci util, pentru ambele formații. Este oportunitatea ideală de a vedea la lucru, într-o onfruntare internațională, echipa noastră, care se pregătește pentru un nou sezon în Divizia A de rugby”, Mircea Nistor, antrenor CS Mănăștur.

Paul Panait