Universitatea Alexandrion Cluj a câştigat într-o manieră categorică (scor 35-28) partida cu Universitatea Neptun din cadrul etapei a VIII-a a fazei play-out a Ligii Naţionale.

Lidere în clasamentul jumătăţii inferioare a clasamentului, clujencele nu au avut emoţii în faţa formaţiei dobrogene pe care a dominat-o de la un capăt la celălalt.

Încă de la pauză tabela de marcaj indica superioritatea handbalistelor pregătite de Carmen Amariei, chiar dacă diferenţa de 3 goluri nu era neapărat una liniştitoare.

În repriza a doua sportivele de la ”U” au continuat să pună presiune pe adversare, iar ecartul de goluri s-a mărit constant, ajungând la final la 7 goluri.

Principalele marcatoare ale universitarelor au fost Florina Chintoan, autoare a 12 goluri, Vălean şi Popa, ambele cu câte 6 reuşite. La finalul meciului cu Universitatea Neputun Constanţa, Laura Popa a fost consolată de selecţionerul echipei naţionale, Tomas Ryde,

clujeanca nefiind convocată la naţională pentru dubla cu Serbia din barajul de calificare la Cupa Mondială. Graţie acestui succes Universitatea rămâne lider în clasamentul play-out, iar la jumătatea acestei săptămâni, joi 28 mai, va întâlni formaţia Mureşul Târgu

Mureş. Meciul se va disputa la Cluj-Napoca, iar suporterii sunt invitaţi la acest joc să sărbătorească alături de echipă salvarea de la retrogradare.

Paul Panait