„Filozoful” Peter Singer, care sustine uciderea copiilor dupa nastere,sexul dintre oameni si animale, homosexualitatea si eugenia, a avut o conferinta si la Cluj-Napoca in 2013.

Conferinta a avut loc la Fabrica de Pensule in data de 11 mai 2013 si a fost organizata de avocatul Ioana Trana, firma de avocatura Budusan si Asociatii si ONG-ul NUCA.

Vezi ce zice Fratia Ortodoxa despre decernarea titului de Doctor Honoris Causa din partea Universitatii din Bucuresti lui Peter Singer: http://www.napocanews.ro/2015/05/fratia-ortodoxa-asaltul-mortilor-vii-asupra-culturii-si-educatiei-romanesti-peter-singer-decorat-de-universitatea-bucuresti.html

Fabrica de Pensule este un ONG abonat la fondurile publice ale Primariei Cluj-Napoca. Istvan Szakats, cunoscut anarhist si autonomist maghiar, este preşedintele Fundaţiei AltArt si membru in consiliul director al Fabricii de Pensule.Cu alte cuvinte, primaria Cluj-Napoca a sponsorizat din fondurile publice aceasta conferinta!

Asociatia NUCA este un ONG sponsorizat din Germania care se ocupa cu ciparea, vaccinarea si sterilizarea cainilor vagabonzi. Din partea asocitiei a organizat evenimentul Alina Banu.

Cel mai ciudat organizator al conferintei lui Peter Singer la Cluj este insa firma de avocatura Budusan. Ioana Suzana Trana, avocat asociat, figureaza ca organizator principal al conferintei. CV-ul dnei avocat indica implicarea sa in cauze similare cu cele sustinute de Singer (vezi mai jos). Asocierea cabinetului de avocatura la Luizei Budusan cu un personaj cel putin controversat, poate a fost accidentala insa arunca o umbra de indoiala asupra activitatilor avocatului Ioana Trana.

Intr-un interviu de pe OradeCluj, avocatul Ioana Trana declara ca l-a cunoscut pe Singer in Barcelona si ca este „un om simplu și extrem de deschis”:

„Astfel de proiecte sunt mai mult decât posibile și cine ne poate ajuta mai bine decât Peter Singer? Este doar un început, nu vreau să vină în România doar cu această ocazie, doar acum, vreau să o facă și anii următori. Profesorii nu vin la Barcelona să predea la acel master pentru oraș, ci pentru programul însuși. De ce nu ar face-o la Cluj. Vreau să colaborez cu universitățile clujene, să construim un program în cadrul căruia să vină profesori de pretutindeni. Nu cred că studenții nu ar fi interesați

[…]

Este prima dată când Peter Singer vine în România, însă sper ca acesta să deschidă noi proiecte pe axa Barcelona – Cluj-Napoca”

CV Ioana Trana

Este licenţiată a Facultăţii de Drept, Universitatea “Babeş-Bolyai” – promoţia 2001.

Până în anul 2012 aria sa de expertiză a cuprins Ioana trana - protectia animalelor consultanţă şi asistenţă juridică în dreptul agricol şi energetic, asistând investitori în tranzacţii privind producerea şi furnizarea energiei regenerabile (eoliene) în România.

In prezent, este specializată în dreptul european privind bunăstarea animalelor de producţie şi protecţia animalelor în general.

Aria ei de specializare include şi ramura generală a dreptului mediului şi ecologiei.
Are o vastă experienţă și în domeniul tranzacţiilor imobiliare, asistând investitori în importante achiziţii de teren agricol în toate zonele României, cât şi operaţiuni juridice în domeniul imobiliar pentru concerne importante specializate în domeniul retailului.

In anul 2012 a dobândit titlul academic Master in Animal Law and Society, acordat cu distincţia Cum Laude de către Universitatea Autonomă din Barcelona, Facultatea de Drept. Din anul 2012 a început colaborarea cu Facultatea de Drept a Universităţii Autonome din Barcelona –  desfăşurând activităţi de cercetare academică în domeniul dreptului animalelor.

Internship specializat la Comisia Europeana – European Commission, Directorate General for Health and Consumers, Animal Welfare Unit.

A participat la numeroase conferinţe internaţionale de referinţă în domeniul dreptului animalelor, cum ar fi:

  • Minding Animals Preconference (Barcelona, 2011)
  • Minding Animals Conference (Utrecht 2012)
  • Animal Law and Ethics (Zurich, 2012)
  • Enforcement of EU Animal Welfare related legislation (Vier Pfoten, Brussels 2012)
  • Farm Animal Welfare Ethics and Public Policy’s (Leicester,2013), Peter Singer Conference
  • Animal Liberation Philosophy and Future Prospects, Peter Singer Conference, Cluj-Napoca, 2013 (Organizator)