Proprietarul companiei Romprest şi fostul finanţator al Universităţii Cluj, Florian Walter, dat în urmărire interrnaţională de două săptămâni, a fost localizat, iar autorităţile române cer extrădarea omului de afaceri.

Ministerul Justiţiei a făcut o cerere de extrădare pe numele lui Florian Walter, omul de afaceri care controlează compania Romprest şi care este cercetat de DIICOT pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Anchetatorii au emis un mandat de arestare în lipsă, pe numele omului de afaceri, în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală. El a fost dat în consemn din 6 mai.

Florian Walter ar fi părăsit ţara la sfârşitul lunii aprilie, iar ultima dată ar fi fost localizat la Monaco, nefiind însă date care să indice dacă acesta se află în continuare acolo.

Omul de afaceri este suspectat că a iniţiat şi coordonat gruparea suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani, operaţiuni financiare în care este implicată SC Compania Romprest Service SA, alături de alte societăţi comerciale, între care unele considerate firme-fantomă.

Tribunalul Prahova a decis, în acest dosar, în 8 mai, arestarea a 15 persoane. Aceştia au contestat decizia, însă, în 11 mai, Curtea de Apel Ploieşti a menţinut decizia Tribunalului Prahova, astfel că aceşti au rămas în arest.

NapocaNews