Premierul Victor Ponta a anunţat, astăzi, că nu demisionează, dar nici nu intenţionează să se lupte cu justiţia. Ponta a precizat, însă, că va contesta ordonanţa procurorului şi îşi va susţine nevinovăţia.

„Am spus şi cred în continuare că un ministru, prim-ministru, care îşi foloseşte funcţia pentru a încălca legea, pentru a obţine avantaje, evident că nu poate să continue. Şova nu avea de unde să știe că în 2012 eu voi ajunge prim-ministru, cu atât mai puţin eu

nu ştiam. Deci, capetele de acuzare sunt nefondate”, a spus Ponta. Premierul României a mai adăugat că săptămâna viitoare se va prezenta în faţa procurorului pentru a-şi susţine nevinovăţia.

Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele primului ministru şi pentru conflict de interese. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a solictat demisia lui Ponta, în condiţiile în care DNA a comunicat că premierul este învinuit de fapte penale.

Paul Panait