Gest de forță fără precedent în relațiile româno-americane. Ambasada SUA i-a suspendat marți, după orele 14.00, viza diplomatică numitului Ponta Victor, prim-ministru al Guvernului României. Demersul oficialilor americani a survenit la doar câteva ore după votul din Camera Deputaților unde, cu o zdrobitoare majoritate, a fost respinsă solicitarea DNA de cercetare a deputatului Victor Ponta. Facem precizarea că este vorba de o suspendare și nu de o retragere, gest care ar fi fost de o gravitate extremă, titrează Comisar.ro.

Tot marți, la sediul Ambasadei SUA a avut loc o întâlnire între ambasadorii principalelor state UE, SUA și Canadei cu Victor Ponta, Valeriu Zgonea și Călin Popescu Tăriceanu.

În aprilie 2012 Ambasada SUA i-a retras viza de călătorie, cu două luni înainte de condamnarea sa definitivă, fostului prim-ministru român Adrian Năstase.

Foşti şi actuali oficiali guvernamentali din România şi Bulgaria se află pe o listă cu interdicţii de călătorie în Statele Unite, din cauza suspiciunilor de corupţie la adresa lor.

Declaraţia a fost făcută de asistentul adjunct al secretarului american de Stat pentru Europa si Eurasia, în timpul unei audieri din Congresul american.

Consecinţa unui astfel de demers american, dincolo de propaganda euroaltlantică e că premierul Victor Ponta nu mai poate merge să joace basket american în SUA sau să viziteze oraşele Baltimore şi Ferguson.Pentru români retragerea vizei premierului e dovada clară că ţara noastră e o subcolonie americană.

NapocaNews