Diversitatea lingvistică și cea culturală sunt elemente definitorii ale Universității Babeș-Bolyai, reprezentând specificul care diferențiază UBB de alte universități, nu doar în mediul universitar românesc, ci și în context european. Proiectul de multiculturalitate promovat de Universitatea Babeș-Bolyai a devenit, inclusiv după aprecierile oficialilor europeni, un model la nivel continental.

În cadrul UBB, studenții pot studia într-una dintre limbile română, maghiară, germană, engleză, franceză, iar programele de studiu pot fi urmate integral în limba aleasă.

La nivel licenţă există: 153 de specializări în limba română, 75 de specializări în limba maghiară, 10 specializări în limba germană, 12 specializări în limba engleză, 3 specializări în limba franceză.

La nivel master există: 175 de specializări în limba română, 40 de specializări în limba maghiară, 6 specializări în limba germană, 38 de specializări în limba engleză, 6 specializări în limba franceză.

În UBB îşi desfăsoară activitatea 17 centre culturale care promoveză culturi, limbi şi moduri de viaţă diferite, îmbogăţind în mod constant perspectiva internaţională a studenţilor iar prin programele de mobilităţi, peste 450 studenţi ai UBB au ocazia, în fiecare an, de a experimenta alte culturi, în timp ce aproximativ 290 studenţi străini fac anual cunoştinţă cu România prin programele oferite în cadrul UBB.

NapocaNews