Peste 5.000 de tineri din România şi din străinătate sunt aşteptaţi, în perioada 4-7 septembrie, la Cluj-Napoca, la Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Europa, manifestare care face parte din proiectul Capitală Europeană a Tineretului 2015 şi la care Patriarhul Daniel va oficia Liturghia solemnă.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că PF Daniel va participa, la începutul lunii septembrie, la Cluj-Napoca, la Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Europa, manifestare care se va desfăşura în cadrul proiectului Capitală Europeană a Tineretului 2015.

Astfel, PF Daniel va participa, în 4 septembrie, la ceremonia de deschidere a evenimentului, în 5 septembrie – la conferinţa „Relaţiile interpersonale în lumina relaţiei noastre cu Dumnezeu”, susţinută de un preot din Marea Britanie, iar în 6 septembrie va oficia Liturghia solemnă la Catedrala Mitropolitană, a spus Ivanov.

Potrivit acestuia, la Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Europa sunt aşteptaţi peste 5.000 de tineri din România şi din ţări precum Republica Moldova, Rusia, Ucraina, Grecia, Bulgaria, Iordania, Siria, Turcia, Palestina, Polonia, Serbia, Macedonia.

„Pe lângă înalte feţe bisericeşti din ţară, la întâlnire vor fi prezenţi şi mai mulţi arhepiscopi şi episcopi ortodocşi din străinătate, cum sunt arhiepiscopul Iustinian de Elista, din Rusia, episcopul Iona de Obukhovo, din Ucraina, sau episcopul Qais de Erzurum, din Iordania”, a adăugat Bogdan Ivanov.

Programul Întâlnirii tinerilor ortodocşi din Europa mai cuprinde un tur al oraşului medieval, vizitarea bisericilor istorice, activităţi ecologice, ateliere, o paradă a costumelor populare, dar şi concerte susţinute de Holograf, Ducu Bertzi şi Magda Puşcaş şi o dezbatere despre tineri şi familie.