Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu se înscrie în Partidul Mişcarea Populară (PMP). Anunţul a fost făcut, duminică, la finalul Conferinţei Regionale a PMP de la Alba Iulia.

„Aş încheia asigurându-vă că, după ce am fost la Conferinţa Regională de la Timişoara, de la Galaţi, de la Iaşi, de la Piteşti şi aici, la Alba, probabil că, din toamnă, nu voi fi numai partenerul dumneavoastră, ci mă voi înscrie în partidul dumneavoastră”,

a spus Băsescu la finalul manifestării. Anunţul fostului şef de stat pare surprinzătoare, după ce în primăvara acestui an, la Galaţi, declara că nu se va mai înscrie niciodată în vreun partid.

„În mod categoric partidele tranziţiei, în opinia mea, şi-au făcut datoria faţă de ţară, cu toate păcatele lor. Ţara este în NATO, ţara este în Uniunea Europeană, ţara este sigură, astăzi, când vorbim.

Dar a trecut vremea lor. Ca orice perioadă de tranziţie, actorii tranziţiei, la un moment dat, trebuie să facă pasul înapoi, să lase loc unor elemente noi ale societăţii, unor structuri politice noi, care să nu aibă încărcătura compromisurilor din perioada de

tranziţie. Nici încărcătura compromisurilor, nici încărcătura corupţiei, nici uzura perioadei de tranziţie. Acestea sunt motivele pentru care eu cred, cu toată sinceritatea, că un partid nou, cum este Mişcarea Populară, este un partid care poate da speranţă şi

este un partid care poate fi construit pentru a arăta ca un partid frumos, ca un partid în care românii să aibă încredere, care să nu aibă în spatele lui tarele tranziţiei.

Acesta este şi motivul pentru care eu nu mă voi înscrie în PMP şi voi rămâne un partener al acestui partid atât timp cât partidul o să aibă nevoie de experienţa mea.

Vă asigur că va veni şi momentul în care veţi avea suficientă experienţă să mergeţi fără partener înainte”, declara la data de 18 aprilie fostul preşedinte Traian Băsescu.

Paul Panait