Astăzi a avut loc la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal Tragerea la sorți a meciurilor din sferturile de finală ale Cupei Ligii Adeplast. Caoul de afiș al acestei faze a competiției este ținut de confruntarea dintre CFR Cluj și Dinamo București.

Cele două formații s-au întâlnit în cadrul etapei a X-a a Ligii 1 la începutul acestei săptămâni, iar câștig de cauză au avut ardelenii care s-au impus în Șetfan cel Mare cu scorul de 2-0.

”Ne-am fi dorit un adversar mai facil dar vrem să câștigăm trofeul, acesta este obiectivul nostru, aşa că mai devreme s-au mai târziu tot ar fi trebuit să întâlnim una dintre favorite”, a declarat președintele ardelenilor, Iuliu Mureșan.

Tot în etapa a X-a a primului eşalon au fost adversare şi Steaua şi ACS Poli Timişoara, partidă câştigată de timişoreni cu scorul de 1-0. Cele două echipe se vor duela acum pentru un loc în semifinalele Cupei Ligii, comform tragerii la sorți.

Încelelalte două partide din sferturi se vor întâlni Concordia Chiajna – ASA Târgu Mureş și FC Viitorul – Astra Giurgiu. Meciurile se vor disputa într-o singură manşă eliminatorie, la 14 şi 15 octombrie.

În semifinalele Cupei Ligii Adeplast, câştigătoarea partidei Concordia Chiajna – ASA Târgu Mureş va întâlni echipa care se va impune în meciul Dinamo – CFR Cluj, iar Steaua sau ACS Poli Timişoara va juca împotriva formaţiei care va câştiga partida FC Viitorul – Astra Giurgiu.

Semifinalele se vor juca în sistem tur-retur, la 8-10 martie 2016 şi 5-7 aprilie 2016.

Paul Panait