Dupa ce, luni, cantaretul Elton John a scris pe o retea de socializare ca presedintele rus, Vladimir Putin, l-a sunat personal pentru a discuta pe marginea legislatiei stricte a Moscovei vizavi de minoritatile sexuale, marti, un purtator de cuvant al liderului de la Kremlin a declarat ca o astfel de discutie nu a avut loc.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a spus, marţi, într-o conferinţă de presă, conform ContactMusic: „Putin nu a avut vreo conversatie cu Elton John. In plus, nici nu am primit vreo cerere pentru vreo intrevedere”.Oficialul a adaugat, facandu-i pe fanii lui Elton John sa fie si mai confuzi: „Presedintele a fost intotdeauna deschis legat de discutiile pe marginea drepturilor omului. Presedintele, sunt sigur, va fi gata sa-l intalneasca pe Elton John, daca va exista o astfel de cerere”.

Luni, cântăreţul britanic postase pe Instagram o fotografie cu Vladimir Putin, anuntand ca liderul de la Kremlin l-a sunat personal. A insotit fotografia de un comentariu: „Multumesc presedintelui Vladimir Putin pentru ca m-a contactat si am vorbit la telefon azi. Abia astept sa ne intalnim fata in fata pentru a discuta despre drepturile la egalitate ale comunitatii LGBT din Rusia”.

Artistul dezvaluise intr-un interviu, in weekend, ca spera sa-l intalneasca pe liderul de la Kremlin, amintand ca a mai incercat sa faca posibila o astfel de intrevedere in 2014.

Elton John, care este homosexual declarat, a inclus de mai multe ori Rusia in turneele sale internationale, iar in timp ce se afla la St. Petersburg, anul trecut, a criticat public legislatia locala vizavi de „propaganda gay”.

NapocaNews