Deputatul Bogdan Diaconu, liderul Partidului România Unită, a avut amabilitatea să ofere un interviu în exclusivitate pentru publicaţia NapocaNews privind noile realităţi geopolitice, imigraţia musulmană şi implicarea formaţiunii sale politice în renaşterea naţionalismului românesc autentic.

 

Reporter: Există un pericol real al islamizării Europei, odată cu invazia demografică musulmană asupra Europei din ultimele luni?

Bogdan Diaconu:Da, acest pericol există pentru că imigranții musulmani vin cu orizontul lor fundamentalist și cu propria lor viziune asupra lumii pe care nu doar că nu au de gând să și-o schimbe, dar au și prostul obicei să vrea să le-o impună și celorlalți. S-a văzut asta în Franța în scandalul vălului Islamic din școli, când s-au opus din răsputeri interzicerii umilirii publice a femeilor și însemnării lor ca inferioare pe motiv că așa le cere legea islamică. Imigranții, în mare parte, își doresc bogățiile noastre, dar nu și valorile noastre, pe acestea vor să le schimbe și să ne încalece. E un proces cu care țările cu imigrație musulmană masivă se confruntă deja, nu înțeleg cine și de ce își mai face iluzii în această privință.

Reporter:Credeți că liderii Uniunii Europene realizează pericolul prin care trece unitatea și identitatea creștină a continentului?

Bogdan Diaconu:Liderii Uniunii Europene, cărora le-am adresat de altfel o scrisoare deschisă în care le solicitam să-și amintească istoria Europei și să închidă porțile Cetății ca să ne apere viitorul, nu sunt interesați de unitatea sau de identitatea creștină a acestui spațiu cultural și civilizațional, ci de ordinele marelui Capital. Până și în strategia privind imigrația, emisă de ministerul lui Gabriel Oprea, se vorbește de beneficiile pe care le-ar aduce imigranții în plan economic prin ocuparea locurilor de muncă. Mă tem că în spatele acceptării imigranților, cel puțin Germania a recunoscut oficial acest lucru, stă dorința marilor companii de a avea muncitori ieftini și fără drepturi. Ne-am întors la grevele din Chicago din 1889 când șomerii erau puși să-i bată pe muncitorii angajați care își cereau drepturile, cu promisiunea că îi vor înlocui. Nu ne vom pierde doar identitatea și pacea, ne vom pierde și drepturile, pentru că marii angajatori străini se vor lăcomi la imigranții care nu au drepturi și îi vor da afară pe cetățenii europeni pentru a-și mări profiturile. Nu vi se pare ciudat că tocmai Germania care nu voia să audă de români s-a trezit acum că vrea imigranți musulmani pentru a-și acoperi deficitul de forță de muncă?

Reporter: Există un pericol real al islamizării României? Credeți că țara noastră va fi ocolită de valul imigraționist?

Bogdan Diaconu: Nu va fi ocolită pentru că avem la conducere o clasă politică obișnuită să facă plecăciuni în fața altor puteri și în fața birocraților Europei. Oprea nu a pregătit corturi doar ca exercițiu, ci pentru că e gata să primească imigranți ”în beneficiul tuturor părților”, cum se spune în strategia oficială pe care a lansat-o. Deja statul român a promis o moschee uriașă în București. Pentru prima oară în istoria sa zbuciumată, în Capitala creștină a României ortodoxe va suna, nestingherit de nimeni, cântecul muezinului. Dar, vorba lui Omar Backri dintr-un recent interviu, România a fost pământ musulman și trebuie să se întoarcă la islam… Așa văd situația ideologii islamului, oricât de nebunesc sună acest lucru!

Reporter: E de acord PRU cu ridicarea unei moschei la București?

Bogdan Diaconu:Suntem total împotrivă ca în cetatea pe care Vlad Țepeș a transformat-o în capitala României să fie o moschee a statului turc! Musulmanii din București au destule locuri de rugăciune, dar discrete, cred că am fost destul de toleranți, prin comparație cu Turcia sau cu țările arabe care nu vor să audă de biserici creștine pe teritoriul lor! De aici și până la a transforma Bucureștiul într-o efigie a islamului e o cale pe care nu trebuie să o parcurgem cu niciun chip. Dar așa conducători avem. Băsescu a promis o moschee statului turc, Ponta a donat terenul, din acest punct de vedere avem o continuitate neabătută a trădării.

Reporter: Care e viziunea PRU privind acceptarea cotei de 1785 de refugiați anunțată de președintele Iohannis? Credeți că se va impune poziția Comisiei Europene ca România să primească 6300 de refugiați?

Bogdan Diaconu:Cred că actuala clasă politică e în stare să accepte orice din slugărnicie și să ne spună că e în beneficiul României. În egală măsură știu că românii, care îndură destule de la conducătorii lor, vor fi neiertători cu cei care le vor aduce musulmanii pe cap. Există o limită până la care poți pune răbdarea românilor la încercare. O limită pe care Ceaușescu a depășit-o și a pățit-o. Iohannis, Ponta, Oprea și toată șleahta de trădători se apropie periculos de mult de exact acea limită care va declanșa mânia românilor. Adică mi-ai luat resursele, mi-ai luat bunăstarea, mi-ai luat demnitatea, dar nu-mi lua sufletul și credința! Acceptarea imigranților musulmani înseamnă un atac la sufletul și la credința acestui popor. Ar putea însemna, în egală măsură, sfârșitul actualei clase politice fanariote!

Reporter: PRU cunoaște o creștere a simpatiei românilor în ultima vreme. După trecerera la cele veșnice a lui CV Tudor credeți că o parte a electoratului PRM va veni către ”Partidul lui Vlad Țepeș”, cum e perceput de numeroși români partidul pe care îl conduceți?

Bogdan Diaconu:Partidul România Unită i-a invitat oficial pe toți naționaliștii români să se alăture acestui proiect de apărare a identității românești și a dreptului românilor de a fi stăpâni în propria lor țară. Și apelul a avut efect. Mai ales că pentru PRM se bat acum Gheorghe Funar și Oana Zăvoranu, iar Funar are discuții cu UNPR să se facă o fuziune de genul celei prin care a fost absorbit și PPDD în partidul lui Oprea. Cine vrea să fie ordonanța lui Oprea, nu are decât să ne ocolească. Dar PRU reprezintă singurul partid naționalist din România și acest lucru poate fi verificat prin tot ceea ce facem.

Reporter: Credeți că PRU poate coaliza societatea civilă creștin-ortodoxă și electoratul nemulțumit de incapacitatea clasei politice corupte de a oferi soluții de ieșire din criză, stabilitate economică și siguranță?

Bogdan Diaconu:Da, am pornit la acest drum cu România Unită tocmai pentru a coagula forțele românismului de orice factură. Există, desigur, naționaliști de stânga sau de dreapta, există opinii diferite despre multe lucruri, dar atâta timp cât ceea ce vrem este binele României există loc pentru toți în PRU unde decidem împreună care sunt cele mai bune soluții pentru salvarea țării. Oricum, PRU nu este nici de stânga, nici de dreapta, ci cu România înainte, așa încât orice patriot se poate regăsi în doctrina și în activitatea noastră. De asemenea, avem deja legături și sprijinul societății civile creștin-ortodoxe care își dă seama că nu poate apăra România de legile pentru homosexuali sau de alte asemenea aberații decât pe cale politică.

Reporter: Ce acțiuni doriți să preconizați pe viitor ca PRU să devină unul dintre cele mai puternice partide românești la alegerile din 2016. Ce scor electoral prevedeți?

Bogdan Diaconu:Vom avea un scor electoral cu două cifre, care vor fi aceste două cifre depinde numai de noi și de românii care doresc mai binele acestei țări. Acțiunile noastre însă nu sunt dedicate acestui scop, nu avem o agendă electorală ca celelalte partide care trăiesc sub presiunea alegerilor și a manipulării electoratului, de genul: ce facem ca să ne voteze oamenii? Noi facem ceea ce credem și ceea ce este bine pentru țară, românii ne vor vota pentru idealurile pe care vrem să le transpunem în realitate și pentru lupta noastră împotriva distrugerii țării, nu pentru că ne coafăm frumos înainte de alegeri. Noi nu suntem un partid sulemenit și aranjat pentru evenimentul special al atragerii de voturi și nu trăim în logică electorală. Noi trăim, gândim, simțim și acționăm în logică românească. De aceea suntem autentici și de aceea vom face diferența în alegeri.

Reporter: Care e poziția PRU față de situația geopolitică complicată a României, între o Ungarie ”orbanizată” la extremul revizionist și o Rusie care își reface sfera de influență?

Bogdan Diaconu:PRU și-a asumat riscul de a arăta adevărul strângerii României în menghină între interesele expansionist ale Rusiei și cele la fel de periculoase ale Ungariei, cu o legătură strânsă, de altfel, între Budapesta și Kremlin. România s-a mai confruntat cu acest gen de atac din două părți și știm cât de periculos este el. De aceea avem nevoie de o conducere naționalistă a țării, pentru că ne aflăm într-o perioadă extrem de dificilă care amenință însăși supraviețuirea noastră ca neam.

Vă mulțumesc,
A consemnat Ionuț Țene

646x404