Moartea lui CV Tudor a lăsat un gol în fruntea PRM. Numeroşi membri se gândesc să îl aducă din nou pe Gheorghe Funar în fruntea formaţiunii politice, la care a fost mulţi ani secretar general şi lider naţionalist recunoscut. Conducerea PRM Cluj se delimitează de Gheorghe Funar, fostul primar al Clujului, într-un comunicat de presă.

„Cu puțin timp în urmă, după o perioadă de lupte surde, duse împotriva dușmanilor proprii dar și ai Partidului România Mare, partid al cărui fondator și președinte a fost vreme de aproape 24 de ani, a trecut la cele veșnice scriitorul și omul politic excepțional Corneliu Vadim TUDOR. Moartea lui neașteptată, la doar aproape 66 de ani, a declanșat în scena politică românească o serie de discuții, dar și tentative ale unor foști colaboratori apropiați ai fostului președinte de a-i ocupa locul rămas și implicit partidul pe care, cât timp a trăit, Corneliu Vadim TUDOR l-a condus cu mult succes. Dovadă, în acest sens, stau numărul destul de important de parlamentari aleși pe listele acestui partid. Până în urmă cu două legislaturi, acest partid politic a trimis mereu proprii reprezentanți în Parlamentul României. Eșecurile înregistrate în alegerile din anii 2008 și 2012 au declanșat numeroase discuții, pe care, din păcate, președintele partidului nu le-a tratat cu grijă, din timp.

Urmare a pierderii posturilor ce le-au deținut, o serie de contestatari nemulțumiți au decis, în anul 2013, să organizeze un congres extraordinar al PRM la Alba Iulia, care, în absența altui candidat potrivit, l-a ales ca președinte pe Gheorghe FUNAR, fostul secretar general, care fusese demis și exclus din partid de președintele Corneliu Vadim TUDOR. Ulterior, noua conducere aleasă la Alba Iulia a declanșat un atac dur împotriva președintelui fondator al P.R.M. Au inițiat și numeroase atacuri și procese în justiție, atacuri pierdute, din fericire, de cei conduși de Gheorghe FUNAR.

Doar că judecătorii care au analizat aceste procese au dat, în totalitate, câștig de cauză președintelui Corneliu Vadim TUDOR. Au fost, de asemenea, declanșate numeroase atacuri care l-au vizat direct și exclusiv pe președintele Corneliu Vadim TUDOR, atacuri care au contribuit direct la înrăutățirea grabnică a sănătății precare a acestuia.
Deși exclus din PRM, după pierderea șanselor de câștigare, cu concursul justiției, a dreptului de a conduce acest partid în calitate de președinte, Gheorghe FUNAR, devenit, între timp, prim-vicepreședinte al Blocului Unității Naționale, a trecut, totuși, la acțiuni specifice felului său de înțelegere a situației încă din prima zi după decesul președintelui Corneliu Vadim TUDOR. Membri ai familiei celui decedat au deplâns prezența la înmormântarea președintelui Corneliu Vadim TUDOR a unor persoane dubioase și au atras atenția asupra jocurilor de preluare a partidului demarate de aceste persoane. Conducerea, numită de președintele Corneliu Vadim TUDOR, prin delegație, a filialei Cluj a P.R.M. deplânge situația creată prin demersurile inițiate de Gheorghe FUNAR și acoliții lui și aduce la cunoștința tuturor această situație gravă, nefirească creată. Noi facem cunoscut atașamentul și sprijinul nostru deplin la cele afirmate de fostul parlamentar Marcu TUDOR, fratele președintelui decedat.

Cerem, așadar, actualei conduceri legale a P.R.M. să nu cedeze partidul în fața atacurilor unor persoane fără har, dornice să ocupe funcții de conducere în acest partid.

Mai mult, membrii filialei județene Cluj a P.R.M. solicită familiei președintelui să accepte ideea preluării conducerii efective a partidului de către fiica cea mare a președintelui decedat, sub îndrumarea fostului parlamentar,Generalul Marcu TUDOR si a intregii echipe din conducerea actuala a partidului. Consider ca aceasta este o buna oportunitate de a duce mai departe ideile si planurile celui ce a fost atatia ani presedintele partidului nostru, iar apoi să se treacă la pregătirea unui nou congres al P.R.M.” a declarat Bogdan HUJA, președintele interimar al Filialei Cluj a P.R.M.

NapocaNews

 

 

vadimsi-funar