Am intrat în război fără să știm? România joacă un rol multiplu în criza din Siria. Ambasadorul Statelor Unite la NATO spune că ţara noastră este implicată militar în coaliţia internaţională de luptă împotriva Statului Islamic, fără a preciza în ce constă contribuţia noastră. Pe viitor, România poate constitui şi un pivot important în negocierea unei soluţii politice a conflictului din Siria, rol dat de faptul că Bucureştiul a păstrat relaţiile diplomatice cu Damascul, a declarat acelaşi oficial, titrază DIGI.

„Sunt cel puţin trei aspecte importante ale crizei din Siria. Iar România îşi poate aduce contribuţia, aşa cum fac şi alte state aliate, în toate cele trei domenii. Ţara dvs., alături de toate statele aliate, mă refer la toate cele 28 de state aliate, participă cu mijloace militare la coaliţia armată împotriva Statului Islamic. În final este necesară o soluţie politică. Aşa că aliaţii care au păstrat relaţiile diplomatice cu Damascul ar putea avea un rol important în această abordare politică. Politica din Siria, de altfel foarte complicată, va avea nevoie de ajutorul ţărilor care sunt încă active acolo, aşa cum este ţara dvs., prin intermediul ambasadei sale de acolo. Fluxul de refugiaţi, numărul mare de persoane strămutate intern în Siria, necesită un efort internaţional semnificativ la care ţara dvs. şi alte state membre NATO contribuie în prezent şi trebuie să o facă şi în continuare”, a declarat Douglas Lute, ambasadorul Statelor Unite la NATO.

NapocaNews

 

Supporters of The Freedom and Justice Party of Egypt's Muslim Brotherhood participate in a march in support of senior Hamas leader Ismail Haniyeh's visit, in Cairo