Presa germana a publicat marti un raport secret al Berliner Landeskriminalamts (LKA, Oficiul pentru Investigarea Infractiunilor) in care se afirma ca lumea interlopa din Berlin este dominata de clanurile arabe.

Aproape un sfert din infractiunile infaptuite de crima organizata din Berlin apartin clanurilor imigranților arabi, se arata in raport, citat de Bild. Clanurile sunt dominate de familii extinse, extrem de puternice si foarte periculoase.

Desi numarul locuitorilor de origine araba din Berlin este mic, putin peste 83.000, adica 2.34% din totalul populatiei, clanurile arabe au reusit sa se impuna in lumea interlopa. Membrii acestor grupari se ocupa in special de traficul cu droguri, dar si cu jafurile, precum celebrul atac asupra magazinului de lux KaDeWe, din decembrie 2014.

Potrivit investigatorilor, clanurile se disting prin mai multe caracteristici: sunt grupari extrem de inchise, islamiste, cu retele extinse atat in Berlin cat si in strainatate, au un propriu sistem de valori si o tendinta in crestere privind utilizarea violentei, care uneori are consecinte fatale.

Raportul constata ca este foarte greu ca autoritatile sa dezmembreze aceste clanuri, pentru ca atat martorii, dar chiar si victimele, refuza sa vorbeasca. Disputele intre membrii clanurilor nu ies la iveala pentru ca totul se regleaza printr-o „justitie paralela”.

Bild a dat publicitatii si o imagine cu un membru al acestor clanuri pentru a arata cat de bine sunt dotate.

NapocaNews

 

magazin