Baschetbalistele de la Universitatea Cluj au înregistrat al treilea insucces consecutiv, fiind depășite cu 75-71, de formația Danzio Timișoara, în prima etapă a Ligii Naționale de Baschet Feminin.

Echilibrată în cea mai mare parte, dipsuta a fost câștigată de trupa din Banat, nu fără emoții însă. Clujencele au înscris primele prin Ajanovic, dar replica gazdelor a fost imediată.

Apoi s-a mers din egal în egal până spre finalul primului sfert când ardelencele s-au desprins la 7 puncte, și aveau să-și adjudece primul act cu scorul de 19-15.

Echilibrul din teren a continuat, ambele echipe încercând să fructifice orice șansă de a se desprinde, sau de a se apropia în cazul bănățencelor.

La pauza mare cele două echipe au intrat la cabine la scorul de 33-33, după ce fatele de la Danzio s-au impus în sfertul 2 cu 18-14. Tot gazdele au revenit mai motivate în teren și au controlat jocul.

Alexandra Dumitrache a marcat 10 puncte în mai puțin de trei minute și Danzio s-a desprins la 59-46 la capătul sfertului trei. Ultimul act a început în nota de dominare a Universității, dar clujencele nu au reușit să se apropie la mai mult de trei puncte în ciuda

eforturilor depuse. S-a terminat 75-71 pentru gazde, iar universitarele sunt încă în căutarea primului succes, după ce a ieșit și din Cupa României, cu dublă înfrângere.

Paul Panait