Elena Udrea spune că unul dintre jurnaliștii despre care a făcut dezvăluiri în celebrul ei jurnal este Rareș Bogdan, de la Realitatea TV. Deputata îl ”deconspiră” pe Rareș Bogdan, afirmând că acesta apără cauza Sistemului și că e prieten cu cine îl finanțează. ”Dacă eram eu la putere, era prieten cu mine.”, a declarat Udrea pentru evz.ro.

”Cu Rareș Bogdan am avut o relație relativ bună, el mi-a spus mie foarte multe lucruri și cred că acum regretă că mi le-a spus, lucruri pe care eu le povestesc în Jurnal. Cred că Rareș Bogdan acum, fiind așa cum chiar el mi-a povestit, prieten foarte bun cu domnul Hellvig, actualmente director SRI, este încurcat de faptul că mi-a făcut acele destăinuiri. Acum Rareș Bogdan apără cauza Sistemului. El este prieten cu directorul SRI, este în anturajul domnului Iohannis.

E liberal din tată-n fiu, iar pe de-o parte am văzut cu toții ce relație apropiată are el cu Marian Vanghelie care nu e deloc liberal. Nu, domnul Rareș Bogdan este prieten cu cine îl finanțează. Și, desigur, acum și prieten cu directorul SRI că așa a fost să fie. Deci, el apără cauza celor care îi creează astăzi un anumit statut. Este în anturajul Puterii și apără Puterea. Dacă eram eu la putere, mă apăra pe mine.

Nu m-a mai prins el la putere, deci nu prea a avut ocazia, dar aveam o relație normală, atât de normală încât, v-am spus, mi-a povestit lucruri interesante despre domnul Coldea, despre domnul Helvig, lucruri pe care eu la rândul meu le-am spus în Jurnal. Știu că lucrul acesta l-a scos din minți pe Rareș Bogdan pentru că evident că aflându-se putea să-i strice acest aspect, putea să-i strice buna relație cu directorul SRI, cu președintele României și așa mai departe.”, a spus Elena Udrea.

După acuzațiile extrem de dure la adresa sa cu privire la presupuse destăinuiri și mărturisiri pe care i le-ar fi făcut Elenei Udrea și pe care ea și le-ar fi notat în jurnalul predat lui Ion Cristoiu, realizatorul Jocurilor de Putere de la Realitatea TV îi dă replica.

Iată ce le-a declarat jurnalistul reporterilor STIRIPESURSE.RO:

”Și doamna Udrea și domnul Băsescu mă vorbesc și mă fac în toate felurile peste tot pentru că ei cred că ei le-am blocat accesul pe platformele Realității care erau vitale pentru a-și putea emana părerile despre lume și viață.

Deci doamna Udrea mă atacă pentru că din punctul ei de vedere eu sunt responsabil de faptul că dânsa nu poate apărea la Realitatea TV să își emane toate ideile împotriva structurilor de securitate ale României, împotriva parchetelor, împotriva clasei politice, împotriva presei. Ea crede că eu i-am blocat accesul la Realitatea TV atunci în celebra vinere când a atacat DNA, SRI și așa mai departe. Este complet fals. Eu pot să îi interzic doamnei Udrea doar accesul la Jocuri de Putere, dar la Realitatea TV nu am eu puterea să pot să îi interzic ceva.

Doamna Udrea alături de domnul Băsescu îi atacă acum pe toți care i-au stat alături timp de 10 ani și consideră că mai avea nevoie de o gură de foc alături de Evenimentul Zilei și B1TV. Grupul Realitatea era important și consideră că eu m-am opus acestui lucru. Nu eu m-am opus acestu ilucru că nu mă interesează pe mine ce fac domnul Băsescu și doamna Udrea. Cât despre mine am considerat că nu are ce să spună nou și de aceea nu am considerat necesar să o invit în vreuna din emisiunile mele, așa cum nu am să îl invit nici pe domnul Băsescu pentru că deja l-a băgat prea mult presa în seamă și nu cred că mai e cazul, cred că e suficient pentru România.

Domnia sa mă acuză că am o relație specială cu domnul Hellvig. Cu domnul Hellvig de când a ajuns șef la SRI m-am întâlnit o singură dată la lansarea de carte – 25 de ani de SRI, la Târgul de Carte în spațiu public cu o grămadă de oameni de față. De atunci nu ,-am întâlnit și nu am de gând să mă întâlnesc pentru că consider că el își face bine treaba, eu îmi fac treaba, fiecare cu treaba lui. Dacă mâ întâlesc cu el vor fi deontologi sau non-deontologi care vor spune imediat că sunt racolat sau acoperit sau că se întâlnește cu jurnaliști. Și atunci domnia sa se uită când poate la emisiunile mele, iar eu am să-l laud când merită pentru ce face serviciul pentru siguranța națională.

Cu domnul Coldea m-am întâlnit de două ori – o dată la aceeași lansare de carte și a II-a oară la manifestările de 1 Decembrie.

Eu am vorbit ultima dată la mijlocul lui ianuarie 2015. De atunci nu m-am mai văcut cu ea. În ianuarie 2015 nici domnul Hellvig nu era șef la SRI, nici măcar nu era în cărți pentru că era în cărți pentru a fi șef al Administrației Prezidențiale și nici doamna Udrea nu era în poziția să ocupă vreo cameră sau vreun pat de la Beciul domnesc sau cel puțin eu nu aveam știință că ar putea urma asta. Discuția cu doamna Udrea a fost despre campania electorală prezidențială și despre cum s-au întâmplat lucrurile în campanie.

I-am spus ori de câte ori a venit pe la Realitatea pe la emisiuni în campanie că ar trebui să lase orgoliile și să îl susține pe Klaus Iohannis, putea fi oricine altcineva, dar ea și doamna Macovei consideram că ar trebui să cedeze pentru a nu fărâmița voturile dreptei”.

Ne rămâne întrebarea de bun simț, românească și Nu săsească: Care dreaptă? Iohannis??? Credem că e o glumă!

NapocaNews

 

Rares-Bogdan-anunta-ca-da-in-judecata-Romania-Tv---cere-350-000-euro-pentru-defaimare