După cinci meciuri fără victorie CFR Cluj a dat semnalul revenirii tocmai în faţa celor de la ACS Poli Timişoara, grupare care părea să fie pe o pantă ascendentă după instalarea lui Florin Marin pe banca tehnică.

Ardelenii s-au impus cu scorul de 2-1, după un început extrem de bun de meci. Vișiniii au deschis scorul în minutul 16 prin Felippe Nascimento care a şutat perfect de la 25 de metri şi l-a surprins pe portarul bănățenilor.

În minutul 20 clujenii au fost la un pas de autogol, dar Marc a intervenit salvator. Două minute mai târziu a înscris pentru Poli Hernandez, dar reuşita spaniolului a fost anulată de poziţia de off-side a lui Elek.

Pe finalul prime reprize golgheterul CFR-ului, Cristian Lopez a fost servit excelent de Nouvier şi a punctat în poarta goală, aducând vişiniilor primul succes în campionat după 4 etape.

”Și în celelalte partide am prestat un joc de calitate dar greşelile pe care le-am făcut ne-au costat victoriile. Astăzi echipa a făcut un joc extraodinar am avut o atitudine foarte buna și eu zic că rezultatul e meritat”, a declarat antrenorul Francisc Dican.

În repriza a doua gazdele au alergat după egalare, dar au fost mai mereu precipitate. Bănăţenii au ratat câteva bune oportunităţi de a reduce din diferenţă și au reuşit golul de onoare abia în minutul 90, prin Hernandez, care a prins un şut frumos de la marginea
careului.

Cu 14 puncte ACS Poli rămâne pe locul 10 al clasamentului, în vreme ce ardelenii se menţin pe poziţia a 8-a, dar s-au apropiat la doar 2 puncte de ultimul loc care asigură prezenţa în faza play-off a campionatului.

Paul Panait