Ungaria a anunţat recent un alt fenomen: tineri ţigani se convertesc la Islam în închisori şi, pentru avantaje materiale semnificative, aleg să plece ca şi combatanţi în Siria şi Irak. Ţiganii unguri se simt apropiaţi mental şi rasial cu imigranţii musulmani şi se confundă cu aceştia? Nu întâmplător, ţiganii unguri îi îmbracă pe refugiaţii sirieni în costume tradiţionale roma să-i ducă în Austria. Se formează o alianţă rasială ţigano-arabă în Ungaria, fapt pentru care premierul Viktor Orban e îngrijorat şi Jobbik reacţionează violent.

O conferinţă la Bruxelles explică islamizarea metropolelor europene: Valorile nu pot fi închise între gratii. Purtătorii fizici ai acestor valori, din carne şi oase, da. Ideile religioase care îi formează pe tinerii arabo-musulmani încă din copilările sunt idei de ruptură faţă de modelul de educaţie clasic din Occident. Ideile religioase pe care aceşti tineri le primesc favorizează violenţa socială. Unii intră în penitenciare din cauza simplelor acte de delincvenţă juvenilă.

Nu au în aparenţă vreo justificare religioasă, deşi expunerea la discursuri ale violenţei le-au pregătit. Iată că, odată ajunşi în închisori, îşi aureolează în mod romantic infracţiunile banale în mantia teologiei islamice. Le dau o aură de respectabilitate religioasă. Deţinuţii de drept comun încep să se viseze celebrii deţinuţi politici.

NapocaNews

unguri-tigani