Zilele acestea, pentru ca manipularea declanșată de serviciile secrete în favoarea ”loviturii de stat” a președintelui Klaus Iohannis să aibă succes, se pare că a avut ecou și la Facebook, un instrument care a sprijinit indirect alegerea primarului sas al Sibiului în funcția de președinte anul trecut.

În urma tragediei de la club Colectiv, în care și-au pierdut viața 32 de tineri și peste o sută sunt răniți, cunoscutul călugăr Filotheu Bălan de la Mănăstirea Ortodoxă Petru Vodă, ctitorită de Iustin Pârvu, a scris un text despre semnificațiile religioase ale dramaticului incendiu, care a fost viral pe internet și rețelele de socializare.

Ca să se blocheze orice opoziție pe internet a ”loviturii de stat” pusă la cale de Klaus Iohannis cu ajutorul serviciilor secrete, compania americană Facebook i-a suspendat contul călugărului Filotheu Bălan, pe motiv că nu e numele real din buletin? Directorii companiei americane se fac că nu știu că în mănăstiri călugării primesc un nou nume de botez, odată cu tunderea în monahism. După câteva zile de la reușita operațiunii ”guvernul meu”, cei de la Facebook au redeschis contul lui Filotheu Bălan. Iată ce scrie călugărul ortodox pe contul de socializare: Doamne, ajută! Facebook mi-a suspendat contul personal, de luni, 2 noiembrie, pînă acum cîteva ore. Au fost sesizaţi de cineva că Filotheu nu este numele meu din buletin. A durat 3 zile pînă ca ei să fie de acord că, totuşi, mă cheamă astfel de la călugărie pînă azi. Nu am fugit, nu mi-am închis contul. Nu voi fugi niciodată. Sînt în mănăstire de aproape 20 de ani şi m-am rugat în fiecare zi pentru acest popor şi pentru această ţară. Am ales această jertfă pentru că nu am aflat că este vreo dragoste mai mare decît a-ţi pune sufletul înaintea lui Dumnezeu pentru acest popor, pentru această ţară, pentru acest neam, iar aceasta nu pentru o clipă, nu pentru o zi, nu pentru o lună, ci pentru o viaţă. Dacă e nevoie, voi reveni cu cîteva consideraţii despre textul meu care a provocat discuţii. Am un imens regret este că am fost prilej de sminteală pentru unii care au vrut să răstălmăcească cuvintele mele, cuvinte care nu au avut nici cea mai mică intenţie de a răni pe cineva! Dumnezeu să îi ierte pe toţi cei morţi, şi pe noi pe toţi!

Iertaţi-mă, vă rog!

Cred că în acest moment e nevoie de rugăciune pentru Biserică, pentru poporul român, pentru stingerea vrăjmăşiei, pentru dragoste şi unitate. Întreaga obşte a Mănăstirii Petru Vodă se roagă pentru cei în suferinţă. Hristos este capul Bisericii, iar mădularele Sale sînt ierarhii, preoţii şi poporul. Fără vreunul din acestea Biserica Ortodoxă nu există”.

NapocaNews

 

apelul-catre-sri-nu-apartine-manastirii-petru-voda