Avram Iancu a rămas singurul străjer al Transilvaniei, aşa cum remarca şi domnul Miron Manega, scriitor şi jurnalist. Mai sunt câţiva moţi şi moaţe la Mihăileni, Zdrapţi, Crişcior, Brad şi Ribiţa, locuri pe unde se sfărâma sufletul Crăişorului după Revoluţie. Mai sunt şi prin ţară câţiva.

Din 2012 încerc să obţin în Parlamentul României, titulatura nobilă de „Martir şi Erou a Naţiunii Române” pentru Avram Iancu.

În februarie 2015, Parlamentul a votat „Legea Avram Iancu” şi a trimis-o la Klaus Iohannis să o promulge. Într-un moment de halucinaţie, Preşedintele a retrimis Legea în Parlament.Şi de atunci nimeni nu a mai auzit de ea, parcă ar fi fost ucisă de un pluton de execuţie. Şi chiar aşa a fost, plutonul de execuţie fiind UDMR, iar ca martor cinic la această asasinare morală a fost desemnat (de maghiari) Klaus Iohannis.

Le cer să scoată la iveală „Legea Avram Iancu!” Le cer să nu se pună împotriva istoriei de foc a moţilor, vor fi pârjoliţi ca buruienile şi mărăcinii!”

Le cer să nu tulbure mult timp duhul sfânt al Crăişorului! Le cer la toţi să plece capul în faţa moţilor şi a Eroului din Apuseni, acolo istoria s-a scris numai în limba dacică şi în limba română. S-a scris cu sânge cât pentru un Dumnezeu!Nu vom pierde niciodată Transilvania!

Nu vom pierde niciodată Ţebea!

JURĂM, JURĂM, JURĂM!

Laurian Stănchescu, scriitor şi jurnalist

 

 

Avram-Iancu1