Meciul cu Concordia Chiajna, terminat la egalitate scor 0-0, a fost ultimul pentru Francisc Dican pe banca CFR-ului. Imediat după terminarea partidei președintele Iuliu Mureșan l-a anunțat pe tehnicianul de 48 de ani că este liber să-și caute un nou angajament.

Și colaboratorul lui Dican, Dan Matei a fost eliberat din funcție. Dican activa la CFR Cluj încă din 2010, în vreme ce Matei a fost cooptat în staful fostei campioane la începutul lunii iunie a acestui an.

”Clubul CFR 1907 Cluj a ajuns la un acord privind rezilierea pe cale amiabilă a relaţiilor contractuale cu antrenorii Feri Dican şi Dănuţ Matei.

Dorim să le mulţumim pentru tot efortul depus într-o perioadă deloc uşoară a clubului nostru şi le urăm mult succes în continuare”, se arată îmntr-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului CFR Cluj.

Francisc Dican era vizat de mai multă vreme pentru o înlocuire. Imediat după prima înfrângere pe teren propriu din acest sezon, scor 1-2 cu Viitorul Constanța, s-au vehiculat numele lui Flavius Stoican și Tibor Selymes, ca posibili succesori ai cuplului Dican / Matei.

CFR Cluj nu a mai câștigat în Liga 1 de cinci etape și ocupă poziția a 9-a cu 23 de puncte.

Paul Panait