Doua persoane suspectate de legaturi cu atentatele jihadiste ce s-au soldat cu 130 de morti la Paris pe 13 noiembrie au fost arestate intr-un centru de primire a migrantilor din Salzbourg, in vestul Austriei, a anuntat miercuri parchetul austriac. „Doua persoane din Orientul Mijlociu au fost arestate la sfarsitul acestei saptamani”, a anuntat un purtator de cuvant al parchetului din Salzbourg, Robert Holzleitner, adaugand ca acestea sunt suspectate de o posibila legatura cu atentatele de la Paris, relateaza AFP.

Cele doua persoane, „suspectate ca apartin unei organizatii teroriste”, au fost arestate intr-un centru de primire a migrantilor din Salzbourg, a precizat el.

Potrivit site-ului ziarului Kronen Zeitung, cei doi suspecti ar avea cetatenie franceza si ar fi sosit in Austria in octombrie din Siria insotiti de autori ai atentatelor si avand acte false. Informatiile care au condus la aceste arestari ar proveni de la o agentie de informatii straina, potrivit cotidianului austriac.

Parchetul a refuzat sa confirme cetatenia suspectilor. Ministerul de Interne austriac si politia nu s-au pronuntat pe acest subiect.

NapocaNews