Cluj-Napoca a obţinut o nouă victorie în faţa capitalei Bucureşti. Forul european de baschet a anunţat, sâmbătă, la Munchen, gazdele Campionatului European masculin din 2017.

România a candidat în premieră la statutul de organizatoare pentru meciurile unui european de baschet, iar Sala Polivalentă Cluj a fost desemnată gazdă una dintre grupe.

Alături de România, şi Finlanda, Israel, respectiv Turcia vor găzdui câte o grupă a CE din 2017. Forul internaţional a mai stabilit ca faza finală a competiţiei să aibă loc în Turcia, la Istanbul.

Federaţia Română de Baschet a depus, în luna octombrie, dosarul de candidatură a României pentru organizarea, în premieră, a unei grupe din cadrul Campionatului European masculin din 2017, iar FIBA şi-a dat acceptul după ce a inspectat Sala Polivalentă, la data de

21 noiembrie, când la Cluj-Napoca s-a disputat partida feminină dintre România şi Bosnia, din preliminariile CE din 2017. “Am găsit aici la Cluj nişte facilităţi extraordinare, comparabile cu ceea ce ofereau celelalte locaţii, astfel că, eram destul de încrezător că

vom primi acceptul de a organiza meciuri din cadrul Eurobasket 2017. Un aspect foarte important a fost şi faptul că Clujul este un oraş universitar, cu foarte mulţi tineri pasionaţi de sport.

În plus aici baschetul are o vastă tradiţie. Sunt convins că este locul perfect pentru o astfel de competiţie”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Bacshet, Horia Păun.

Paul Panait