Noua Dreaptă a sărbătorit și anul acesta Ziua Națională a României în inima țării, la Sfântu Gheorghe, în județul Covasna. Naționaliștii au ținut să fie în această zi importantă, când s-au împlinit 97 de ani de la unirea Transilvaniei cu Patria Mamă, alături de românii covăsneni supuși presiunilor separatismului maghiar și a discriminării în propria țară.

S-a pornit în marș din fața unei biserici ortodoxe până în piața Mihai Viteazul. Pe traseu membri Noii Drepte au fost întâmpinați cu aplauze și felicitați de către românii din oraș, fericiți că măcar pentru o zi tricolorul românesc a fluturat pe străzile din Sfântu Gheorghe. O mulțime de români au afișat la geam sau pe balcon drapelul național, dar au existat și extremiști maghiari care tocmai în această zi au arborat steagul secuiesc, simbol separatist folosit de cei ce visează la autonomia așa zisului ținut secuiesc.

IMG (2)

Noua Dreaptă a adus un tricolor românesc de dimensiuni mari și a afișat un banner cu articolul 1 din Constituție: ”România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”. Au fost scandate numeroase lozinci, în bucuria sărbătorii Marii Uniri: ”România Mare, în vechile hotare”, ”Basarabia Pământ Românesc”, ”Harghita, Covasna, pământ românesc”, ”Limba română, unica stăpână”, ”Noua Dreaptă pentru România”, ”Noi suntem români, aici pe veci stăpâni”, etc. A fost prezentă și o delegație din Basarabia a Partidului Noua Dreaptă.

IMG (3)

Anul acesta e pentru prima dată când ND a participat la manifestările de 1 Decembrie în calitate de partid politic. În data de 28 septembrie Partidul Noua Dreaptă a fost înregistrat de Tribunalul București, iar în data de 4 noiembrie această decizie a devenit definitivă și irevocabilă. Printre obiectivele partidului se numără: ”apărarea caracterului naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil al Statului Român” precum și ”unificarea României şi a Republicii Moldova după modelul RFG/RDG”.

Manifestarea s-a încheiat în Piața Mihai Viteazul cu o paradă militară, intonarea de cântece patriotice și o depunere de coroane la statuia lui Mihai Viteazul, unificatorul celor trei țări române.

NapocaNews

 

IMG (4)

 

IMG (6)

IMG (8)

IMG (9)

IMG (10)

IMG (11)