Un grup de creștini din capitala uzbecă, Tașkent, a fost reținut și torturat, după ce poliția musulmană a percheziționat o casa privata, in care acesta organizase o intrunire de rugaciune.

Printre cei deținuti timp de 9 ore, s-au numarat mai multe mame care alăptau si care au fost împiedicate sa-si hraneasca, astfel, copiii, până când au semnat declarațiile împotriva gazdei lor, Sarvar Juliev.

In timpul detenției lor, trei dintre creștinii au fost pălmuiti; un altul a fost lovit în cap și abdomen. Tuturor li s-a refuzat accesul la apă sau la o toaletă.

Cei 12 deținuți adulți, si chiar unii copii mai mari care au fost retinuti cu ei, au fost forțați să semneze declarații împotriva lui Juliev, declarând că le-a „indus credința lui Iisus Hristos”. Poliția a confiscat, de asemenea, literatura crestina, bani și obiecte personale.

Membrii Bisericii au fost, ulterior, condamnati și amendati pentru „ofense administrative”, detinere de materiale religioase și propaganda religioasă.

Raidul a urmat, aparent, unor rapoarte ale unui profesor care remarcase ca doi dintre elevii săi împărtășeau credința lor creștina altor copii. Creștinii locali au declarat, insa, ca cei doi copii acționasera din proprie inițiativă, titrează LoNews.ro.

Uzbekistanul deşi este, oficial, o republică democratică laică, însă uzbecii sunt, în majoritatea lor, musulmani.

NapocaNews

 

14. Femei Uzbekistan