Potrivit unor stenograme obţinute de puterea.ro, la şedinţa de sâmbătă a liberalilor din Constanţa, co-președintele PNL Constanța Gheorghe Dragomir a afirmat că criteriile de integritate din partid sunt „opera” Alinei Mungiu Pippidi, care „a primit bani de la americani”, ca să „monitorizeze toți candidații”.

„S-ar putea să fim nevoiți să ținem cont de fiecare literă și fiecare punct din aceste criterii, pentru că doamna Mungiu Pippidi a primit un milion și jumătate de dolari de la instituțiile din SUA care finanțează astfel de acțiuni, pentru a face monitorizarea fiecărui candidat, până la ultima comună din România”, a spus Dragomir, titrează EVZ.ro.

Un alt supărat pe situație, directorul CERONAV, Ovidiu Cupșa, a spus că PNL va adopta criteriile de integritate „de frica presei”, fiind aprobat de mai mulți colegi, care au exclamat „exact!”

„Votăm, nu discutăm!”

Dragomir și-a înștiințat colegii: „vă spun ce am discutat cu cei doi copreședinți (Alina Gorghiu și Vasile Blaga – n.r.), care au zis că ni le dau ca să le votăm, nu ca să le dezbatem”. În ciuda informării, foștii PDL-iști au început să emită amendamente la criteriile care ar trebui să fie ca și „bătute în cuie”. În sprijinul lui Dragomir a fost și senatorul Puiu Hașotti, care și-a exprimat dezaprobări față de mai multe dintre aceste criterii, însă a repetat continuu: „dragilor, acesta este până la urmă un vot politic!”

„Vă dau, dacă vreți, mai multe exemple. Cine hotărăște? Partidul? Sau doamna Pippidi? (…) La primul punct (lustrația – n.r.): o să controleze mii de candidaturi? Să vadă dacă consilierii au fost colaboratori ai Securității? Hotărăște partidul? Sau doamna Pippidi?”, a spus Hașotti, potrivit puterea.ro.

Să înțelegem că banii primiți de la americani nu sunt șpagă sau trafic de influneță pentru DNA? Numai românii sunt buni de trimis la pușcărie în viziunea colonială a lui Koveși?

NapocaNews

 

Alina-Mungiu-Pippidi-de-la-Romania-Curatata-de-Dan-Adamescu